Trei sferturi din locurile pentru vaccinare, rezervate vârstnicilor şi bolnavilor cronici

221
Trei sferturi din locurile pentru vaccinare, rezervate vârstnicilor şi bolnavilor cronici - treisferturidinlocurile-1611257938.jpg

Articole de la același autor

După ce persoanele vârstnice s-au plâns că nu au reuşit să se programeze la vaccinarea împotriva COVID-19, deşi ar fi trebuit să aibă întâietate, aşa cum li s-a promis de către autorităţi, s-a decis modificarea strategiei pentru imunizarea populaţiei. Astfel, vârstnicii şi persoanele vulnerabile vor avea prioritate la vaccinare.

Reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 au transmis către echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) noile cerinţe operaţionale în baza cărora să fie modificată platforma de programare şi posibilitatea de implementare a unor noi funcţionalităţi, care să prioritizeze vârstnicii şi persoanele vulnerabile, astfel încât pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie destinate persoanelor din domeniile esenţiale şi 75% persoanelor vulnerabile. Modificările solicitate vor fi puse în practică în următoarele zile, după dezvoltare şi o scurtă perioadă de testare.

Pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăşi 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscrişi se vor autentifica individual pe baza CNP-ului. După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajaţi în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecţiuni cronice şi cele cu dizabilităţi, precum şi de personalul inclus în etapa întâi pentru care se continuă programarea şi în etapa a II-a.

„Această necesitate de corelare a numărului de doze de vaccin, sosite pe lanţul de aprovizionare din Uniunea Europeană de la companiile farmaceutice spre România, cu numărul de persoane care s-au înscris în platforma informatică pentru vaccinare şi, implicit, pentru rapel este o situaţie întâlnită şi în alte ţări europene, astfel încât procesul de vaccinare să fie optimizat în funcţie de stocurile existente la momentul respectiv”, explică reprezentanţii Comitetului naţional de vaccinare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Ianuarie 2021
Stire din Economie : Ministrul Agriculturii s-a vaccinat
Pagina a fost generata in 1.3558 secunde