Trecem la ora de iarnă. Ceasurile se dau înapoi în noaptea de 26 spre 27 octombrie

424
Trecem la ora de iarnă. Ceasurile se dau înapoi în noaptea de 26 spre 27 octombrie - ceas-1571563375.jpg

Articole recomandate

Trecerea la ora de iarnă se va face săptămâna viitoare, în ultimul weekend din luna octombrie, în noaptea dintre 26 și 27 octombrie. Atunci ceasurile se vor da înapoi cu o oră, ora 4:00 va deveni ora 3:00. Va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.


În perioada orei de iarnă, diferența dintre ora României și Timpul Universal (GMT) va fi de două ore, spre deosebire de trei ore, în ora de vară.


Deși s-a discutat foarte mult de renunțarea la schimbarea orei, decizia definitivă nu a fost încă luată, astfel că cel puțin anul acesta și anul viitor, această practică va continua.


Se va reveni la ora de vară, când ceasurile se dau înainte cu o oră și ora 3:00 va deveni ora 4:00, în ultimul weekend din martie 2020, în noaptea de 28 spre 29 martie 2020.


Parlamentul European a votat pentru renunțarea la sistemul orelor de vară și de iarnă, în care ceasurile sunt ajustate cu o oră în fiecare primăvară și toamnă.


Măsură va fi aplicată din 2021, iar până atunci, statele membre ale Uniunii Europene trebuie să decidă dacă vor să rămână la ora de iarnă sau la ora de vară. Multe dintre statele membre UE au instituit schimbarea ore în timpul crizei petroliere din anii ’70, pentru a profita mai mult de lumina zilei pe timp de vară și a face economie de energie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Stire din Social : Cum va fi vremea, în weekend, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.4084 secunde