Tranzacții auto, la SPIT Constanța

226
Tranzacții auto, la SPIT Constanța - spit5-1527612038.jpg

Articole de la același autor

Pentru eficientizarea tranzacțiilor auto, Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța readuce în atenția persoanelor fizice și juridice Contractul de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport, aprobat prin Ordinul nr. 1069/2016 pentru aplicarea pct. 101 alin. (3) din Hotărârea de Guvern nr. 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Acesta conține două chenare (A, B) în partea superioară lateral stânga și dreapta care vor fi vizate de către SPIT în momentul radierii din evidențele fiscale a persoanei care înstrăinează mijlocul de transport.

"Cele două vize din partea superioară atestă achitarea obligațiilor fiscale pentru bunul ce face obiectul contractului, eliminându-se astfel necesitatea certificatelor fiscale, cât și întocmirea fișei de înmatriculare auto", precizează reprezentanții SPIT Constanța.

Contractul de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport se încheie în cinci exemplare, care după vizare se folosesc astfel: un exemplar rămâne la SPIT, un exemplar la vânzător, iar trei exemplare vor fi predate noului proprietar. Persoana care dobândește mijlocul de transport are obligația de a înregistra și viza un exemplar la organul fiscal de care aparține cu domiciliul, un exemplar la organul competent privind înmatricularea, iar exemplarul în original rămâne la acesta.

Formularul mai sus amintit poate fi descărcat de pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea Persoane fizice - Documente declarare sau se distribuie gratuit în orice agenție fiscală SPIT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5574 secunde