Transportul între Năvodari şi Constanţa, aruncat în aer de planurile CJC. „Se va crea un blocaj!”

3692
Transportul între Năvodari şi Constanţa, aruncat în aer de planurile CJC. „Se va crea un blocaj!” - fondtransportulintrelocalitati-1629302166.jpg

Articole de la același autor

Transportul interjudeţean constănţean are nevoie de reglementări noi, care să fie în concordanţă cu ritmul de dezvoltare a anumitor localităţi, dar care să asigure servicii de calitate şi convenabile pentru toţi cetăţenii. Consiliul Judeţean Constanţa a demarat deja primii paşi pentru actualizarea regulamentului de transport între localităţi, însă primele propuneri sunt contestate în teritoriu.

Consilierii judeţeni ar fi trebuit să voteze, miercuri, 18 august, în şedinţa ordinară a lunii august, un proiect de hotărâre prin care să fie aprobate noile reguli pe baza cărora va fi organizat transportul public judeţean în anii următori. Proiectul, analizat deja în consultare şi dezbatere publică, a fost însă retras de pe ordinea de zi, după ce a stârnit numeroase reacţii de nemulţumire, mai ales din partea reprezentanţii unităţilor administrativ teritoriale din judeţ. Unii primarii susţin că va fi redus numărul de autobuze şi că se vor crea aglomerări, alţii spun că vor fi probleme cu transportul elevilor navetişti.

De altfel, Primăria Oraşului Năvodari a solicitat Consiliului Judeţean Constanţa reanalizarea proiectului de hotărâre pentru aprobarea documentelor ce vor reglementa serviciul public de transport judeţean, inclusiv pe ruta Năvodari – Constanţa. „Considerăm că reglementările propuse vor avea efecte grave asupra populaţiei oraşului Năvodari. În esenţă, Consiliul Judeţean Constanţa intenţionează reducerea numărului de microbuze şi autobuze care să deservească transportul public de persoane între Năvodari şi Constanţa. Documentul, a cărui reanalizare o solicităm, prevede ca transportul să se realizeze cu cinci autobuze cu capacitate mai mare de 23 de locuri şi cu şase microbuze cu o capacitate mai mică de 22 de locuri. Asta în condiţiile în care, în prezent, acelaşi serviciu de transport se desfăşoară cu 24 de microbuze şi 11 autobuze. Cunoaştem cu toţii că inclusiv actuala capacitate de transport este insuficientă pentru nevoile populaţiei oraşului Năvodari, la orele de vârf creându-se adevărate blocaje, iar călătorii sunt transportaţi în condiţii de aglomeraţie şi fără respectarea măsurilor de siguranţă. În aceste condiţii, ne manifestăm îngrijorarea că reducerea capacităţii de transport va duce la un blocaj în transportul năvodărenilor naveşti, angajaţi, elevi, studenţi, etc, spre şi dinspre Constanţa, cu efecte sociale grave”, precizează reprezentanţii Primăriei Năvodari.

Se va deschide linia 23 CT BUS

Potrivit acestora, administraţia locală a solicitat Consiliului Judeţean Constanţa suplimentarea numărului de mijloace de transport, raportat la actuala situaţie. „Această scădere drastică, de la 11 autobuze la cinci şi de la 23 de microbuze la şase, nu poate fi acceptată nici de Primăria Năvodari, nici de populaţia oraşului nostru. Solicităm adaptarea proiectului la situaţia reală din teren, cu suplimentarea mijloacelor de transport, nicidecum reducerea lor. Facem apel inclusiv la consilierii locali ai PNL şi USR din Năvodari să se alăture acestui demers şi să solicite colegilor de partid consilieri judeţeni să nu reducă numărul mijloacelor de transport care vor deservi relaţia Năvodari – Constanţa”, mai spun reprezentanţii autorităţilor din Năvodari.

În paralel, Primăria Năvodari şi Primăria Constanţa continuă demersurile pentru a urgenta deschiderea liniei de transport 23 cu autobuze CT BUS. Procedurile sunt în curs de implementare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5877 secunde