Transportatorii din Portul Agigea, luați la puricat de inspectorii de muncă

260
Transportatorii din Portul Agigea, luați la puricat de inspectorii de muncă - controaleitm-1464619894.jpg
Inspectorii de muncă le-au pus gând rău operatorilor economici din transport. După ce i-a verificat la sânge pe cei din construcții, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o amplă acțiune de control în Portul Constanța Sud - Agigea.

Verificările s-au derulat în cadrul Campaniei naționale privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto. La acțiune au participat inspectori de muncă din cadrul serviciului de control relații de muncă și cel de securitate în muncă și a fost coordonată de inspectorul general de stat Danteș Nicolae Bratu.

"Am urmărit, cu precădere, modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la munca prestată de conducătorii auto în baza contractului individual de muncă, organizarea timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto, munca suplimentară, munca de noapte, repausul săptămânal și concediul de odihnă, precum și acordarea tuturor drepturilor salariale și plata acestora pentru munca prestată, existența documentelor tehnice ale autovehiculului și existența echipamentului individual de protecție a lucrătorilor și echipamentului de protecție colectiv din dotarea autovehiculului", a declarat directorul executiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța, Eugen Bola.

Se vor dispune amenzi și măsuri de remediere

Au fost completate fișe de identificare de către conducătorii auto găsiți la lucru, urmând ca finalizarea controalelor să se facă în perioada următoare. Pentru neregulile depistate, inspectorii de muncă vor dispune măsuri de remediere sau vor aplica sancțiuni contravenționale, după caz.

"Ținând cont de impactul social și consecințele care pot avea loc în cazul unui accident rutier, datorită activității intense desfășurate de către conducătorii auto, prin măsurile dispuse în timpul campaniilor de control acționăm preventiv și avem în permanentă atenție creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor privind respectarea clauzelor contractuale, condițiilor de lucru, dar și respectarea regulilor de protecția muncii, reducând în acest fel efectele sociale și economice negative", a explicat și inspectorul general de stat Danteș Nicolae Bratu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4683 secunde