Transferul contribuțiilor la angajat, explicat de inspectorii ITM Constanța

969
1
Transferul contribuțiilor la angajat,  explicat de inspectorii ITM Constanța - salarii-1515936233.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) îi avertizează pe angajatorii constănțeni că vor putea transmite orice modificare a salariului de bază brut în Revisal, doar până la data de 31 martie. Toate aceste lucruri au loc în contextul mutării CAS și CASS la angajat.

Tocmai de aceea, reprezentanții ITM vor derula, până la sfârșitul lunii în curs, o campanie națională care urmărește informarea, prevenirea și nu sancționarea angajatorilor, ca urmare a transferului complet al contribuțiilor sociale obligatorii la angajat. Potrivit șefului ITM Constanța, Eugen Bola, campania are mai multe obiective.

Dintre acestea amintim creșterea gradului de conștientizare a entităților care au calitatea de angajator și folosesc forță de muncă fără respectarea prevederilor legale, în ceea ce privește consecințele sociale și economice pe care le produce munca nedeclarată. Apoi, se urmărește clarificarea unor aspecte în ceea ce privește modul de interpretare și de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților, în special a celor privind transmiterea în registru a modificărilor salariale rezultate din transferul contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, ca urmare a negocierii părților contractului de muncă.

Reamintim că, din luna decembrie 2017, a intrat în vigoare hotărârea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților (REVISAL) HG 500/2011 fiind abrogată. Ca urmare, angajatorii vor putea transmite până la data de 31 martie 2018, orice modificare a salariului de bază lunar brut, a indemnizațiilor, sporurilor, precum și a altor adaosuri.

"Ulterior datei de 31 martie, actul normativ mai prevede, ca regulă, transmiterea în REVISAL a oricărei modificări a salariului de bază lunar brut, a indemnizațiilor, sporurilor, precum și a altor adaosuri prevăzute în contractul individual de muncă sau, după caz, în contractul colectiv de muncă, într-un termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii acesteia", a precizat inspectorul șef.

El a precizat că, în cazul contractelor nou încheiate, acestea trebuie transmise, în continuare, cu o zi înainte ca angajatul să își înceapă activitatea. De precizat că orice modificare se transmite în registru cel târziu în ziua anterioară producerii modificării.

Excepție fac situațiile în care modificarea se produce ca urmare a unei hotărâri judecătorești când înregistrarea se face în termen de 20 de zile de la data la care angajatorul a luat cunoștință de conținutul acesteia.

În plus, hotărârea de Guvern mai prevede că persoanele fizice sau juridice de drept privat, care angajează personal în baza unui contract individual de muncă, au obligația de a întocmi, completa și transmite registrul general de evidență a salariaților, cu respectarea dispozițiilor privind protecția datelor cu caracter personal.

De asemenea, orice modificare a datelor de identificare ale angajatorului, respectiv a datelor de identificare ale salariaților se vor transmite în registru în termen de trei zile lucrătoare de la data apariției modificării. În ceea ce privește perioada, cauzele de suspendare și data încetării suspendării contractului individual de muncă, mai puțin cazurile de suspendare în baza certificatelor medicale, acestea se transmit cel târziu în ziua anterioară datei suspendării/datei încetării suspendării, cu excepția situației absențelor nemotivate când transmiterea în registru se face în termen de trei zile lucrătoare de la data suspendării.

"Modificarea salariului de bază lunar brut produs ca urmare a transferării contribuțiilor sociale de la angajator la salariat se va realiza prin încheierea unui act adițional la contractul individual de muncă sau, în cazul existenței unui contract colectiv de muncă la nivel de unitate sau a unui act adițional la contractul colectiv de muncă. Acest lucru se poate realiza și prin decizie", au mai spus reprezentanții ITM Constanța.

Comentează știrea

tytyjhytrhj
15 ianuarie 2018
rdthdghr

Ofertă valabilă pentru toți. Aveți nevoie de un împrumut, dar sunteți respins de bancă sau de instituțiile financiare care vă plasează în condiții neschimbate la venitul dumneavoastră lunar, la dobânzi exorbitante. Vrei să ai un împrumut pentru a-ți satisface nevoile. Nici o problemă. Oricare ar fi situația dvs. financiară, vă ofer ipoteci, împrumuturi comerciale, împrumuturi internaționale, împrumuturi personale, împrumuturi exclusive și împrumuturi educaționale. Îți ofer credite la parteneriate și multe. aveți într-adevăr nevoie, astfel încât să intrați în legătură. e-mail: [email protected] [email protected] Whatsapp: 0033644664081

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.505 secunde