Toți copiii au dreptul la alocație

207
Toți copiii au dreptul la alocație - toticopiii-1580498895.jpg

Articole de la același autor

Potrivit angajaților Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Constanța, alocația de stat se acordă tuturor copiilor, fără discriminare, inclusiv copiilor cetățenilor străini și persoanelor fără cetățenie, rezidenți în România, dacă locuiesc cu părinții, până la vârsta de 18 ani. Banii sunt primiți și de tinerii care au peste 18 ani, care urmează cursuri de învățământ liceal sau profesional, până la terminarea acestora. 


În ceea ce-i privește pe tinerii care repetă anul școlar, aceștia nu beneficiază de alocație de stat, cu excepția celor care repetă din motive medicale, dovedite cu certificat medical. 


Dreptul se acordă în baza cererii reprezentantului legal, însoțită de copia cărții de identitate, certificat de naștere copil, precum și documente din care rezultă situația juridică a copilului, față de reprezentantul legal și de orice alte justificative: livret de familie, hotărâre judecătorească de încredințare a copilului, act de deces al unuia dintre părinți, alte documente etc.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2866 secunde