Tone de deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice colectate în municipiul Constanţa

165
Tone de deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice colectate în municipiul Constanţa - deseuri-1630517093.jpg
Timp de aproape o săptămână au fost colectate în municipiul Constanţa 14 tone de deşeuri din categoria DEEE (deşeuri de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice). Acestea au fost adunate în cadrul campaniei „Oraşe curate”, iniţiată de Asociaţía de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” şi Ecotic, împreună cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa.

Potrivit Primăriei Constanţa, este cea mai mare cantitate de deşeuri din categoria DEEE, colectată vreodată în municipiul nostru. Se pare că locuitorii oraşului au răspuns în număr impresionant apelului campaniei de informare, conştientizare şi colectare, arătând că sunt preocupaţi de protejarea mediului înconjurător, care nu ar mai avea de suferit de pe urma deşeurilor abandonate necorespunzător.

Pe parcursul celor cinci zile de campanie, colectorul autorizat a asigurat preluarea gratuită a deşeurilor electrice şi electronice voluminoase, direct de la domiciliul constănţenilor. Pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice mici au fost puse la dispoziţia cetăţenilor zece puncte de colectare, amplasate în principalele pieţe ale oraşului. Fiecare persoană care a predat deşeuri electrice şi electronice de minim cinci kilograme sau cinci becuri/neoane, a fost înscrisă automat la tombola cu premii, constând în echipamente electrice (un frigider, un televizor, un aspirator şi cinci brăţări fitness).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6495 secunde