Tone de alimente, confiscate și distruse de inspectorii sanitar-veterinari

210
1

Articole de la același autor

În numai o săptămână, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat aproape 90 de obiective. Au fost vizate un restaurant, două unități tip fast food, un snack bar, două cantine, o pizzerie, zece super/hipermarket-uri, 21 laboratoare cofetărie-patiserie, 13 depozite alimentare, șase magazine alimentare, două carmangerii, nouă măcelării, o unitate produse proaspete din pescuit, trei unități fabricare pâine și specialități de panificație, două unități comercializare produse congelate, două depozite semințe consum, un depozit legume fructe, cinci depozite de destinație, o unitate produse congelate, o unitate fabricare produse zaharoase, două unități fabricare vin, o unitate de prelucrare ceai, o unitate de fabricare produse conservate de panificație, o unitate de fabricare produse alimentare congelate.

"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.600 de lei, și a fost emisă o ordonanță de interzicere a activității pentru un magazin alimentar", explică directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu.

În total, au fost confiscate și retrase de la vânzare, peste patru tone de carne și produse din carne, 1.068 kg de produse lactate, 825 kg de pește și produse din pește și sute de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 54.819 lei.

"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subpro-duselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", mai spune șeful DSV Con-stanța. 

Comentează știrea

Tzihcac
28 februarie 2017
Taiem frunza la..

Daca as avea ceva putere,as controla zilnic,repet..zilnic pe cei care comercializeaza peshte !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6229 secunde