Tone de alimente confiscate de inspectorii sanitar-veterinari, înainte de sărbători

121
Tone de alimente confiscate de inspectorii sanitar-veterinari, înainte de sărbători - dsv-1523377225.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat, în prima săptămână din luna aprilie, chiar înainte de sărbătorile pascale, aproape 180 de magazine, piețe și depozite alimentare. 


Au fost vizate trei măcelării, o unitate de procesare produse proaspete din pescuit, șapte carmangerii, două pescării, opt depozite alimentare, trei restaurante, trei firme de catering, trei unități tip fast food, două baruri, o pizzerie, 21 super sau hipermarket-uri, nouă magazine alimentare, 22 laboratoare cofetărie-patiserie, 65 autoutilitare, trei unități de fabricare pâine și specialități de panificație, patru unități de comercializare produse congelate, cinci unități de reambalare, patru depozite de semințe consum, o unitate fabricare vin din struguri, o unitate de produse de morărit, o unitate fabricare apă de masă, o unitate de fabricare produse zaharoase, o unitate de fabricare sucuri din fructe, o unitate de prelucrare și conservare fructe, un fond privat de vânătoare. 


"În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei", explică directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu. 


Potrivit acesteia, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste șase tone de carne și produse din carne, aproape trei tone de produse lactate, 1.592 kg de pește și produse din pește și sute de cofraje de ouă. Valoarea acestora depășește 116.000 lei. 


"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai precizat șeful DSVSA Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.322 secunde