De la 1 iulie

Toate contribuțiile sociale, plătite la Fisc

768
Toate contribuțiile sociale, plătite la Fisc - totcetrebuiesastiidesprecontribu-1341170228.jpg
Începând cu 1 iulie 2012, toate contribuțiile sociale vor fi plătite la Agenția Națională de Administrare Fiscală. Astfel, fiscul va încasa atât contribuțiile pentru pensie, cât și cele pentru sănătate.
Tot de la 1 iulie, agențiile teritoriale preiau bazele de date de la casele județene de pensii și cele de sănătate. Contribuțiile datorate de persoanele fizice vor fi achitate la unitățile Trezoreriei Statului din cadrul unităților fiscale în raza cărora sunt luați în administrare contribuabilii.
Casa Județeană de Pensii, precum și Casa Județenă de Asigurări de Sănătate au transmis unităților fiscale din subordinea ANAF, în vederea colectării, creanțele reprezentând contribuțiile datorate de persoanele fizice, stabilite și neachitate până la 30 iunie 2012. Declararea veniturilor care reprezintă baza lunară de calcul a contribuțiilor sociale se realizează prin depunerea unei declarații privind venitul asigurat la sistemul public de pensii. Declarația privind venitul asigurat la sistemul public de pensii (formularul 600), al cărei model a fost publicat săptămâna trecută, trebuie depusă de întreprinzătorii titulari ai unei întreprinderi individuale, membrii întreprinderii familiale, persoanele cu statut de persoană fizică autorizată să desfășoare activități economice, persoanele care realizează venituri din profesii libere, persoanele care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, la care impozitul pe venit se determină pe baza datelor din evidența contabilă în partidă simplă.
Pentru anul 2012, declarația se va depune de către acești contribuabili numai în situația în care ei se încadrează în una dintre aceste categorii, începând cu data de 1 iulie 2012.
Declarația 600 nu trebuie depusă de cei care desfășoară activități pe bază de contract individual de muncă, șomeri sau
de către cei care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, din drepturi de autor și drepturi conexe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3579 secunde