Tinerii din Constanța au prins rădăcini… durabile!

1276
Tinerii din Constanța au prins rădăcini… durabile! - tineriidinconstanta-1505746771.jpg

Articole de la același autor

Zece tineri din Constanța, alături de doi profesori coordonatori și un reprezentant al organizației nonguvernamentale Mare Nostrum, au "absolvit", recent, cursurile Taberei de Formare din cadrul proiectului "Rădăcini durabile pentru tineri, imbold pentru comunități de succes". 


Tabăra a durat cinci zile, iar în cadrul acesteia participanții au învățat cum să fie modele de succes pentru tinerii din comunitatea lor. 


Tabăra a prevăzut jocuri educative și cursuri de formare pentru 10 tineri din zonele defavorizate ale județului Constanța, astfel încât aceștia să fie stimulați să rămână în comunitățile din care fac parte. 


"Tabăra a fost un motiv suficient de bun pentru noi și pentru adolescenții implicați să ne cunoaștem mai bine și să stabilim premisele de la care plecăm în acest proiect. Marea noastră surpriză, în urma cursurilor susținute, a fost că tinerii nu știau de oportunitățile privind fondurile europene, pe care le pot accesa pentru a dezvolta zona din care fac parte. De asemenea, tot în urma cursurilor, o parte dintre participanți și-au schimbat alegerea privind meseria, hotărâți fiind să rămână în comunitățile din care fac parte", a spus Andreea Ștefania Bratu, coordonatorul Departamentului Educației pentru Dezvoltare Durabilă în cadrul ONG Mare Nostrum. 


Peste 100 de tineri defavorizați din județul Constanța au acum posibilitatea de a deveni exemplu de urmat pentru comunitatea lor, în cadrul proiectului "Rădăcini durabile pentru tineri, imbold pentru comunități de succes". Proiectul vizează tinerii din Cobadin și Cogealac, precum și din împrejurimi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4811 secunde