Bombă pe piața auto!

Timbrul de mediu, restituit integral! Cum puteți primi banii pentru înmatricularea mașinii

14848
15
Timbrul de mediu, restituit integral! Cum puteți primi banii pentru înmatricularea mașinii - fotofondtaxaauto-1437408970.jpg

Articole de la același autor

Dacă ați apucat să vă plătiți timbrul de mediu atunci când v-ați înmatriculat mașina, mai există o șansă să vă luați banii înapoi.

Nu vă bucurați însă prea tare, nu veți primi toți banii odată, ci pe parcursul a cinci ani, în tranșe egale de câte 20 la sută din suma achitată.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor propune restituirea integrală a taxei plătite pentru prima înmatriculare a autoturismelor în România. Este vorba despre Proiectul de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 9/2013, privind timbrul de mediu pentru autovehicule. Proiectul este supus dezbaterii publice. Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii, propuneri sau sugestii, până pe 26 iulie, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - Administrația Fondului pentru Mediu, Direcția Juridică.

Potrivit notei de fundamentare pentru proiectul de față, motivele pentru care a fost făcută această propunere țin de necesitatea armonizării legislației naționale cu hotărârile Curții de Justiție a Uniunii Europene în două cauze, în care s-a considerat nejustificată această taxă. De asemenea, statul încearcă acum să evite declanșarea unei acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor de stat membru al Uniunii Europene.

Astfel, toți cei care au plătit taxa de poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor în vigoare la momentul înmatriculării, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresată organului fiscal competent.

Sumele de restituit se actualizează cu dobânzile datorate contribuabilului pentru perioada cuprinsă între perceperea nejustificată a taxei de poluare și prezent. Banii vor fi înmânați numai titularului obligației de plată, pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20 la sută din valoarea acestora. Cererile de restituire vor fi soluționate în termen de 90 de zile de la înregistrare. De asemenea, sumele de restituit se actualizează cu indicele prețurilor de consum publicat pe portalul Institutului Național de Statistică, la data emiterii deciziei de restituire.

În procesele în curs de judecată, având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, reclamantul poate renunța la judecarea cauzei, în condițiile Legii nr. 134/2010 - Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Taxă încasată ilegal

La această oră, statul dă înapoi doar diferența dintre taxa auto și timbrul de mediu, dar, potrivit unei decizii din 2014, a Curții de Justiție a Uniunii Europene, statul are obligația de a rambursa integral timbrul de mediu încasat ilegal.

Taxa de poluare a fost introdusă în anul 2012 și trebuia plătită de toți cei care își cumpărau o mașină înmatriculată în România, înainte de 1 ianuarie 2007. Taxa era calculată în funcție de capacitatea cilindrică, vechimea mașinii și coeficientul de poluare. Ulterior, în luna martie 2013, taxa a fost înlocuită de timbrul de mediu care este plătit o singură dată pentru un autoturism, atunci când acesta se află la prima înmatriculare în România sau pentru mașinile rulate pentru care nu a fost achitată nicio taxă de poluare sau înmatriculare.

Potrivit calculelor reprezentanților Ministerului Mediului, statul ar trebui să restituie pe cale administrativă peste 2,4 milioane de lei.

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ben
21 iulie 2015
Indiferent cine...

Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

militaru gheorghe
21 iulie 2015
Part time

Atât timp cât vei continua să susții în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ți le dorești, acestea vor continua să se petreacă în viața ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Cetatean din Constanta
21 iulie 2015
Pentru Redactia Cuget Liber

Citat din articolul dvs. : " Taxa de poluare a fost introdusă în anul 2012 și trebuia plătită de toți cei care își cumpărau o mașină înmatriculată în România, înainte de 1 ianuarie 2017. " Cum adica inainte de 1 ianuarie 2017 ?....Cuget Liber va rog explicatii cu 1 ianuarie 2017 !

garcea
21 iulie 2015
Taxa ilegala

Dar dacă taxa este ilegală de ce trebuie să o plătesc ca pe urmă sa alerg sa o recuperez si in transe de 20% in termen de 5 ani ? anulati dracului o dată taxele astea aberante!!!

nicu
21 iulie 2015
Restituire

nea Garcea nu te enerva ca poate iti crapa vreo vena. Iesi pana in Bulgaria si cand te intorci uita-te ce scrie pe panou, sa vezi in ce tara intri. Daca nu stii cum se numeste tara asta de kkt iti spun eu: romania. Si propun ca Taxa sa se restituie in cinci mii de ani, nu in cinci , ca sa fie mai usor de suportat de buget, sa mai ramana si ceva de furat,. Futu-va-n gura de hoti!

DANIELA
27 iulie 2015
oferta

PORTITA SPRE CASTIGURI!Chiar si oamenii obisnuiti,fara experienta in afaceri, pot castiga bani cu acest sistem revolutionar!Nu e nevoie sa recrutati oameni sau sa construiti retele!Castigul depinde numai si numai de dumneavoastra!MERITA TESTAT!Va astept in echipa noastra!INFO la e-mail:[email protected]

MOTESCU
28 iulie 2015
MEDIU

TANTI ROVANA PLUMB , CE MAI RECUPEREAZA ? DUPA CE SI-A INMATRICULAT GIPANUL LA FRATII BULGARI !!!!!!

DANIEL
28 iulie 2015
Bani la domiciliu !

Bani la domiciliu! Iti mai ramane destul timp sa petreci cu familia ta, dupa ce castigi bani intr-o colaborare lejera si profitabila! Nu mai cauta in alta parte! O experienta minunata de care se bucura deja foarte multi oameni! Seriozitatea noastra este maxima si te asteptam in echipa! Cere acum mai multe detalii la adresa de email:[email protected]

Florin
31 iulie 2015
Activitate noua si usoara!

Daca te-ai saturat sa muncesti pentru altii, daca vrei sa-ti construiesti o situatie financiara si sa devii om liber, daca ai incredere in tine si-n capacitatea ta de a realiza tot ceea ce-ti propui, eu iti pot oferi o solutie. Depinde numai de tine sa o valorifici. Trimite "INFO" La adresa de email: [email protected] si vei primi mai multe detalii.

daniela
4 august 2015
Oportunitate ce nu treb...

Cautam colaboratori pentru publicare anunturii Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi,in functie de abilitati Cerinte:necesar calculator -conexiune internet -rabdare -cunostinte minime PC -seriozitate -perseverenta -atentie la detalii Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti,o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Important:nu cereti detalii pe facebook. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pt. infor****** trimiteti textul ,,info'' la adresa : [email protected] Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Iulie 2015
Stire din Economie : Comerțul auto-moto a prins viteză
Pagina a fost generata in 3.3846 secunde