TIKA a donat echipamente medicale pentru spitalul din Mangalia

175
TIKA a donat echipamente medicale pentru spitalul din Mangalia - tikaadonatspital-1471863888.jpg

Articole de la același autor

Cabinetul de oftalmologie din cadrul Spitalului Municipal Mangalia a primit, recent, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Pavilionul C al instituției, aparatură medicală nouă pentru diagnosticul și tratamentul afecțiunilor oculare. 


Echipamentele extrem de performante au fost achiziționate și donate de către Agenția Guvernamentală TIKA, din Turcia, în urma încheierii unui parteneriat între aceasta și Spitalul Municipal Mangalia. 


Directorul Spitalului Mangalia, Liviu Mocanu, a ținut să menționeze că "pe viitor, ne dorim implementarea unor noi proiecte pentru achiziționarea mai multor echipamente medicale moderne, cum ar fi un ecograf pentru Secția de Ortopedie, pentru diagnosticarea afecțiunilor tendoanelor și ligamentelor. De asemenea, mai dorim dotarea și definitivarea blocului operator de la oftalmologie, pentru a putea efectua implanturi de cristalin dar și alte intervenții chirurgicale specifice". 


Valoarea totală a aparaturii recepționate de Spitalul Mangalia în cadrul acestui proiect comun este de aproximativ 30.000 de EUR, sumă suportată de către Agenția Guvernamentală din Turcia. Agenția Turcă pentru Colaborare și Coordonare (TIKA) este subordonată direct premierului Turciei și are birouri deschise în peste 50 de țări din Europa, Asia și Africa. TIKA a investit în cei 25 de ani de existență în proiecte sociale precum renovarea, construirea și dotarea cu aparatură a unor școli și spitale, realizarea unor centre de reciclare sau restaurarea unor drumuri și poduri, dar și în domeniul turismului. 


În județul Constanța, aceștia au făcut investiții în mai multe localități, în domeniul sănătății și învățământului. 
Pe lângă ceremonia de la Spitalul Municipal Mangalia, delegația din Turcia a efectuat vizite la o serie de obiective din oraș, respectiv la noua moschee, care în acest moment se află în construcție, la noul cimitir musulman dar și la Moscheea Esmahan Sultan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5148 secunde