Tichetele valorice din cadrul programului „Respect” se mută pe card

594
Tichetele valorice din cadrul programului „Respect” se mută pe card - challengesofelderlysmaller-1634045672.jpg

Articole de la același autor

Începând cu anul 2022, constănţenii, beneficiari ai programului „Respect”, vor primi tichetele valorice pe suport electronic (carduri) în locul celor emise pe format de hârtie. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, decizia a fost luată în condiţiile în care tot mai multe servicii se mută în online, iar în situaţia pandemică actuală se recomandă evitarea contactului cu bancnotele, precum şi interacţiunile umane multiple, mai ales în cazul persoanelor vârstnice, categorie expusă multiplelor riscuri.

Ca urmare, de anul viitor, beneficiarii tichetelor vor primi pe card contravaloarea celor opt tranşe de tichete valorice emise anual. Cardurile vor fi emise o singură dată, vor fi distribuite beneficiarilor şi vor fi alimentate în opt tranşe pe an, valoarea unei tranşe fiind de 50 lei.

Precizăm că cererile-declaraţie pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „Respect” pentru anul 2022 se pot depune doar până la data de 30 noiembrie.

Pot beneficia de acest program persoanele care se încadrează într-una din următoarele categorii: persoane care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale şi ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.840 lei; persoane fără nici un venit care împlinesc în anul de referinţă cel puţin vârsta de 60 de ani; persoane cu handicap grav sau accentuat. Acestora li se adaugă persoanele care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001; persoanele care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soţul sau soţia reprezentantului legal. De aceşti bani vor beneficia şi persoanele vulnerabile sau aflate în situaţii de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -e) şi care au împlinit cel puţin vârsta de 18 ani în anul de referinţă (în baza unei anchete sociale).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3704 secunde