Tensiuni pentru transportul public între Cumpăna şi Constanţa. „Nu este prezentată realitatea!”

5473
1

Articole de la același autor

Autorităţile judeţene propun reglementări noi pentru transportul public între localităţi. Acestea au fost adunate într-un proiect de hotărâre ce se află încă în dezbatere publică, pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa. Modificările vizează transportatorii, însă au efecte directe asupra cetăţenilor din localităţi, mai ales asupra celor care fac naveta să ajungă la serviciu sau la şcoală.

Primăria Cumpăna a contestat deja propunerile incluse în studiul de oportunitate pentru fundamentarea şi stabilirea soluţiilor optime de delegare a gestiunii Serviciului public de transport judeţean prin curse regulate la nivelul judeţului Constanţa. „Am trimis deja două adrese către conducerea Consiliului Judeţean Constanţa. Din păcate, studiul lor nu prezintă realitatea necesarului mijloacelor de transport în comun pe traseul Cumpăna – Constanţa şi retur”, a explicat, pentru „Cuget Liber”, primarul localităţii, Mariana Gâju.

Potrivit acesteia, schimbările ar crea mari probleme cu transportul public între Constanţa şi Cumpăna, care deja este suprasolicitat în perioadele de vârf. „Societatea care a efectuat documentaţia de atribuire a contractelor de delegare transportului de persoane propune trei microbuze şi trei autocare, fără a ţine cont de faptul că existentul actual de şapte microbuze şi şapte autocare nu acoperă nici pe departe traseul la numărul de călători existenţi în comuna Cumpăna. Dovada celor menţionate sunt reclamaţiile, sesizările cetăţenilor comunei, înaintate de-a lungul anilor, dar şi adresele pe care administraţia publică locală le-a înaintat atât către Consiliul Judeţean Constanţa – Direcţia Generală Administrare Domeniul Public şi Privat – Autoritatea Judeţeană de Transport, instituţie care stabileşte şi aprobă traseele, cât şi către Autoritatea Rutieră Română de la nivel naţional, cât şi la Agenţia Constanţa, Ministerul Transporturilor – Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier”, precizează edilul de la Cumpăna.

Mai multe microbuze şi autocare, pentru navetişti

Noul regulament ar urma să stabilească tocmai condiţiile de transport pentru persoane pe următorii şapte ani, în condiţiile în care comuna Cumpăna este în continuă dezvoltare şi se estimează că sute de familii se vor muta, în anii următori, în localitate. „Vă rugăm să luați în calcul orele de vârf 6.00 – 8.00, 16.00 – 20.00, când peste 4.500 de locuitori sunt în mijloacele transport către municipiul Constanţa şi zonele limitrofe. De asemenea, luaţi în calcul elevii, care frecventează cursurile liceelor constănţene, deci în orarul şcolar este mult mai aglomerat, dar şi în intervalul 13.00 – 14.00. Cum puteţi crede că această propunere aprobată pe o perioadă de şapte ani va asigura condiţii de circulaţie în siguranţă a călătorilor, locuitori ai comunei Cumpăna?”, a transmis Mariana Gâju,

într-una dintre adresele adresate conducerii CJC.

Primarul propune, la rândul său, creşterea numărului mijloacelor de transport la 10 microbuze şi şapte autocare. Proiectul de hotărâre este încă în discuții. 

Comentează știrea

Cetatean
19 octombrie 2021
transportul public între Cumpăna şi Constanţa

Nu-i convine primaritei transportul de stat, o sa-i dispara ei fondurile suplimentare(spagile) din buzunare, ai dracu hoti...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2891 secunde