Temperaturile ating pragul caniculei, în mai multe regiuni

140
Temperaturile ating pragul caniculei, în mai multe regiuni - cald-1564234902.jpg
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, iar pe arii restrânse în sud, va deveni canicularã. Disconfortul termic va crește, astfel cã dupã-amiaza, local, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge sau va depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți în regiunile vestice și sudice. Cerul va fi variabil și mai ales dupã-amiaza și seara vor fi înnorãri temporare, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului local în zonele montane, pe arii restrânse în vest și cu totul izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 34 de grade, izolat mai ridicate, în jurul a 35 de grade, în Câmpia Românã.


Prognoza meteo pentru duminică, 28 iulie


Vremea va fi cãlduroasã, local canicularã dupã-amiaza, când disconfortul termic va fi ridicat, îndeosebi în zonele de câmpie, unde indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși pragul critic de 80 de unitãți. Ziua în regiunile vestice, nord-vestice și în zona de munte, iar spre searã și noaptea mai ales în sud-vest, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse, mai ales în regiunile sud-vestice, cantitãțile de apã vor fi însemnate. Izolat va cãdea grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27...28 de grade pe litoral și 36...37 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 21 de grade.


Prognoza meteo pentru luni, 29 iulie


Valorile termice vor marca o scãdere, astfel încât se vor situa ușor sub cele caracteristice perioadei, exceptând regiunile estice, unde vremea va fi local cãlduroasã. În vestul, sudul și local în centrul țãrii vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse se vor înregistra cantitãți de apã mai însemnate și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 23 de grade.


Prognoza meteo pentru marți, 30 iulie


Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, izolat canicularã la amiazã în regiunile estice. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate în vestul, centrul și nordul țãrii, precum și la munte, unde local vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului și condiții de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 29 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 și 25 de grade.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.995 secunde