Tehnologia VR va schimba radical modul de interacțiune al oamenilor

522

Articole recomandate

Joi, 1 August la Palatul Ghica-Gradisteanu a avut loc lansarea platformei SixSensesVR, un produs de tehnologie 100% românesc ce îmbină elemente de realitate virtuală și în viitor de realitate augumentată.


Realitatea virtuală (expresie provenită din engleză de la Virtual Reality sau VR) se referă la ambianțe artificiale create pe calculator care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape reală, atât în locuri existente, cât și în locuri imaginare.
Evenimentul a avut loc într-un cadru fastuos acompaniat de violoncelistul roman Adrian Naidin și a reușit să coaguleze în jurul său foarte mulți oameni din domenii diferite de activitate, unde aplicabilitatea VR va veni ca o consecință firească la nevoile clienților. Interacțiunea la distanță, transmisiunile live ale evenimentelor culturale și sportive în format 360 sunt doar câteva argumente ca începând din anul 2020 segmentul de piață va capta foarte multă atenție din partea firmelor de IT și implicit al investitorilor.


"Este o platformă pe realitate virtuală, tehnologia a progresat foarte mult. Dorim să oferim oamenilor o nouă experiență. Oamenii vor putea în scurt timp să dea mâna, să interacționeze cu obiectele din jur. Putem discuta de aplicabilitate în domenii serioase, în domeniul medical. Medicul în timpul unei operații poate oferi posibilitatea celor care asistă să interacționeze, să devină o persoană în sala de operație", a declarat Adrian Stoica, CEO Soft Galaxy.


La rândul lui, Ionuț Zainea, CEO SixSensesVR a spus: "Tehnologia VR îți dă posibilitatea să interacționezi altfel cu oamenii din jurul tău, intri într-o altă lume. Proiectul a fost lansat anul trecut si sunt foarte mândru pentru că proiectul a provenit din România. Ar fi o mare problemă să nu avem concurență, mi-aș dori pentru că astfel devenim mai performanți".






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8979 secunde