Tehnologia contribuie la schimbarea generațiilor actuale

322
Tehnologia contribuie la schimbarea generațiilor actuale - tehnologia1-1631459948.jpg
Specialiştii spun că dezvoltarea tehnologiei are şi va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte modul în care se dezvoltă generaţiile actuale, dar mai ales cele viitoare. Spre exemplu, odată cu emergenţa tehnologiei de touchscreen şi de taste de calculator, scrisul de mână a început să fie o activitate din ce în ce mai marginalizată, atât în utilizarea de zi cu zi, cât şi în şcoli.

Un studiu realizat recent a evidenţiat faptul că unii copii din Marea Britanie se chinuiesc chiar şi să ţină stiloul şi creionul în mod corect. Practic, copiii care vin la şcoală sunt din ce în ce mai incapabili să ţină un creion în mână, deoarece nu au aptitudinile de bază pentru scris.

Explicaţia este cât se poate de logică, scrisul de mână foloseşte muşchii mâinii diferit faţă de tastatul sau „swiping-ul” de pe smartphone.

Cert este faptul că, cercetătorii şi profesorii nu cad întru-totul de acord în ceea ce priveşte utilitatea învăţării scrisului cursiv de mână. Unii sunt de acord că este bun pentru creier, iar alţii îl consideră depăşit şi inutil. Oamenii de ştiinţă susţin faptul că scrisul de mână are un efect individual asupra dezvoltării fiecărui copil. Această aptitudine pare să dispară uşor- uşor, datorită modului în care au evoluat lucrurile. Astfel, disgrafia motrică (lipsa aptitudinilor fine ale mâinii) este o problemă cât se poate de reală la partea extrem de tânără a populaţiei şi este ceva ce părinţii trebuie să ia în serios. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3972 secunde