ȚEAPA VECTRA. Oamenii și-au strigat disperarea în fața Prefecturii

1716
12
Mulți dintre noi muncim o viață întreagă pentru a ne face o casă, un cămin unde să ne creștem copiii, un loc pe care să îl numim "acasă". Asta au vrut și 300 de constănțeni în anul 2005, atunci când au dat avans firmei de construcții Vectra pentru a ridica mai multe blocuri de apartamente. Nici până în ziua de astăzi acei oameni nu s-au mutat în apartamentul visat. Mai mult decât atât, au rămas fără bani, iar în locul blocurilor sunt doar niște gropi imense de pământ.

Fără case, fără speranțe și cu lacrimi în ochi, păgubiții grupului de firme Vectra, care le-au luat banii și apoi au intrat în insolvență, au ieșit ieri în stradă, în fața Prefecturii Constanța. Au ajuns la capătul răbdării și își caută dreptatea, cu orice preț. Și-au strigat disperarea, alături de copiii lor, sătui de indiferența autorităților locale și a justiției.

"Am spus că nu ne dăm bătuți, așa cum speră ei. Vrem doar casele noastre, ceea ce am plătit, nu vrem altceva", ne-a spus unul din protestatari, cu un banner pe care scria "Vectra, unde-i casa mea?".

300 de familii lăsate în stradă

Peste 300 de familii s-au lăsat încântate de ofertele dezvoltatorului imobiliar, plătind în avans sume cuprinse între 35.000 și 40.000 de euro pentru un viitor apartament. După trei ani, în locul cartierului mult visat se căscau doar niște gropi, iar firmele din cadrul grupului Vectra intrau una după alta în insolvență, lăsând în urmă o gaură de 12 milioane de euro.

Plătesc rată pentru un apartament neconstruit

Poveștile lor sunt triste, majoritatea păgubiților fiind familii tinere, cu copii și rate la bancă.

"Eu am fost păgubită cu 50.000 de euro, la care plătesc rată la bancă. Am copil mic, căruia nu am unde să-i ofer o casă. Am făcut nenumărate memorii la toate instituțiile, inclusiv la primarul Radu Ștefan Mazăre, pentru că îi cunoaște pe cei implicați în firmele Vectra, dar nu ne bagă în seamă. Casele noastre sunt în stadiul de groapă, iar banii noștri s-au dus pe campanii electorale, la momentul respectiv", ne-a declarat Liliana Iosif.

Oamenii spun că, în ciuda tuturor apelurilor lor, nimeni nu i-a convocat la un dialog, nimeni nu le-a spus nimic. Mai mult decât atât, judecarea dosarului nr. 55/P/2010 este în permanență tergiversată.

Oamenii s-au constituit într-o asociație și sunt hotărâți să-și continue protestele până când își vor primi apartamentele pe care le-au plătit în urmă cu mulți ani.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cineva interesat de curs
9 noiembrie 2012
Curs Gratuit - Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene

Cursul de expert accesare fonduri europene se desfasoara la Constanta si se adreseaza somerilor sau celor in cautarea unui loc de munca. Dorim sa formam o grupa de minim 15 persoane pentru a demara cursul cat mai repede posibil, de preferat in luna aceasta. Deja avem inscrisi pe lista 6 persoane interesate asa ca va rugam sa va grabiti. Va puteti inscrie telefonic la numarul: 0733699862 (Gabriela Titz). Cursul face parte din programul "Reconversie Profesionala in Domeniul Administratiei si Serviciilor Publice" si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Alex
9 noiembrie 2012
E vina oamenilor

si doar a lor. Cum naiba sa-ti treaca prin cap sa dai avans unei firme 30-40 000 de euro pentru niste apartamente desenate pe hartie??? Asta spune multe si despre inteligenta oamenilor.

Alex
9 noiembrie 2012
Completare

Si acum oamenii stau cu mana intinsa la stat sa le dea statul banii inapoi ca pe ei atat i-a dus capul sa dea o caciula de bani avans la vectra, cand puteau sta foarte bine sa faca aia blocurile si apoi sa-si ia apartament. Sau sa dea un avans mic. Concluzie: Da-i Doamne melteanului mintea de pe urma!

mine pt Alex
9 noiembrie 2012
Esti foarte ...

Tinere, uite care-i treaba: oamenii astia au fost inselati de niste infractori si isi vor gasi la un moment dat dreptate. Ba mai mult, isi vor recupera si prejudiciul. Problema este ca dupa razboi multi viteji se arata. Daca ai fi fost in locul lor, garantez ca ti-ai fi luat chiar 2 apartamente. Acesti infractori (cu state vechi in ale inselaciunii) te impachetau si pe tine de nu te vedeai. Mai bine ai face ceva, in sensul ca trebuie sa iei atitudine fata de orice autoritate locala, sau de orice fel, nu sa pupi in ... pe unul si pe altul ca sa-ti rezolvi problemele sau sa dai spaga (ceea ce este si mai grav ca poti ajunge la mititica). Sper ca neuronul tau reuseste sa priceapa ceva din ce am scris, ba mai mult, iti doresc sa ajungi intr-o situatie asemanatoare cu aceasta, ca sa te zbati ca un peste pe uscat si nimeni sa nu te ajute. Numai bine!

Alex
9 noiembrie 2012
pt nr.3

Venerabilule, uite care e treaba: eu am spus doar ca oamenii au fost inselati doar si numai pentru ca au fost cu multi neuroni, ca si tine. Eu, si multi altii, cu unul singur, nu. Daca erau acei oameni jefuiti, atunci era cu totul alta treaba. Referitor la gasirea dreptatii si recuperarea prejudiciului sper sa se intample asta. Totusi sunt 2 discutii total diferite. Eu amfacut referire doar la modul in care s-a ajuns in aceasta situatie. Dar multi neuroni probabil ca se calca pe bataturi...

Alex
9 noiembrie 2012
rectificare

pt nr. 4

Radu
9 noiembrie 2012
pt "batran"

Alex are dreptate 100%. Nu le-a luat nimeni banii cu forta, ci i-au dat de buna voie si nesiliti de nimeni. Iar sa dai ATATIA bani pe niste desene pe hartie si promisiuni, trebuie sa fii umpic prost, sincer! Acestor infractori cred ca nu le venea sa creada cat de idioti sunt oamenii, si cat de simplu e sa ii pacalesti. Cum e posibil sa dai atat de multi bani avans fara sa fii suspicios, sau fara sa te documentezi inainte ? Fara sa-ti faci temele in ceea ce priveste firma Vectra si angajatii ei ? Cine iti cere 40.000 euro avans, fara sa ai garantat nimic ??? CINE ???

armagedon
9 noiembrie 2012
art ziar

am vazut citeva opinii diferite.ambele parti au dreptate dar oare vom putea ajunge si noi sa stirpim furaciunile din tara asta?traiesc si muncesc in norvegia.aici totul merge pe incredere.daca in cazul de fata justitia le ar da cite 20 de ani puscarie plus cite cinci ani agravanta oare multi ar mai face la fel?

Radu
9 noiembrie 2012
sigur..

Da, oamenii au fost inselati si au tot dreptul sa ceara dreptate, pe care sper sa o obtina! Dar asta nu-i scuteste de faptul ca sunt niste prosti. Si proasta aia, cu 50.000 de euro ai ei si cu copil mic, pai de banii aia isi lua un apartament direct si concret, daca tot tinea atat de mult la copil pe cat declara, pentru ca oricum trebuia sa astepte pana se construia "apartamentul fantoma", nu ? Presupunand ca nu statea in strada in momentul cand avea acei 50.000 de bistari, pentru ca altfel isi lua un apartament cat mai repede, inseamna ca nu era chiar o urgenta, asa cum lasa sa se inteleaga. Ar trebui sa fie mai sinceri in declaratii, poate asa ii ajuta cineva.

Adrian
9 noiembrie 2012
Patronul Vectra prietenu lui Mazare

Cine a construit blocurile pentru tineri de la Energia? Pai va spun eu Vectra Construct. Il apara Partidul asa ca nu va mai stresati degeaba, ori ii dati foc in casa, ori asta e.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Noiembrie 2012
Stire din Social : Miting de protest al păgubiților Vectra
Pagina a fost generata in 0.827 secunde