Te-ai vaccinat și ai dreptul la voucher? Tichetele de masă se dau, dar nu se iau!

766
Te-ai vaccinat și ai dreptul la voucher? Tichetele de masă se dau, dar nu se iau! - fondtichete2-1637176231.jpg

Articole de la același autor

Deși tichetele de masă ce le revin populației imunizate în lunile septembrie-octombrie pot fi ridicate, de câteva săptămâni, de la centrele de vaccinare, lumea nu se prea înghesuie să le ia. Pe ici-colo, câteva persoane care se prezintă pentru a intra în posesia lor, dar nu multe, ci mai degrabă vârstnice sau nevoiașe. De asemenea, și în ceea ce privește numărul de persoane dornice să se vaccineze, și acesta este, vizibil, redus.

Constănțenii care au schema de vaccinare completă, respectiv două doze de vaccin Astra Zeneca, Moderna sau Pfizer ori o doză Johnson&Johnson își pot ridica, în această perioadă, tichetele de masă ce li se cuvin în urma imunizării. Dacă la începutul lunii, puteau intra în posesia acestora numai persoanele care s-au vaccinat în septembrie, Primăria Constanța anunță că acum își pot cere aceste tichete și cei care și-au inoculat serul în octombrie. De exemplu, la Pavilionul Expozițional și City Park Mall, populația se poate prezenta pentru ridicarea tichetelor de masă, în intervalul orar 08.00 – 18.00. Rețineți, însă! Pentru a intra în posesia tichetelor valorice, cetățenii trebuie să prezinte actul de identitate și vor fi căutați într-un sistem informatic, în cazul în care nu mai au adeverința de vaccinare. De asemenea, persoanele vaccinate la alte centre sunt rugate să se prezinte la centrele unde s-au imunizat. Și, atenție, pentru a treia doză de vaccinare nu se eliberează tichete de masă!

Revenind la situația din județul nostru, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța au declarat că, până acum, au fost distribuite 86.300 vouchere, suficiente pentru un număr de 17.260 persoane, având în vedere faptul că se dau câte cinci tichete de persoană. Deci, per total, fiecare vaccinat va primi cinci bonuri, echivalentul a 100 de lei. Sunt multe, sunt puține? I-am întrebat pe cei care și le-au ridicat deja. „Pentru mine, o persoană bătrână și văduvă, îmi ajung să fac o piață. Măcar să scap de dat bani la cumpărături măcar o dată”, ne-a declarat Elena V., o septuagenară din municipiul Constanța. Femeia era însoțită, în cursul zilei de ieri, de o vecină, și ea trecută de 70 de ani, care a precizat că aceste bonuri o ajută să își mai completeze cămara de iarnă. „Chiar dacă nu sunt de ajuns pentru ce mai am eu nevoie, mă ajută. Din moment ce mi se cuvin aceste tichete, conform legii, doar nu era să le las la centrul de vaccinare”, a adăugat femeia.

Trebuie precizat că termenul de ridicare de la centrele de vaccinare a tichetelor de masă acordate pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă a fost prelungit, în noiembrie, de la 90 de zile la șase luni. Pentru că la centre sunt persoane care întreabă dacă beneficiază de tichete și cei care au făcut a treia doză, venim cu o lămurire. Decizia de acordare a bonurilor valorice este valabilă numai pentru cei care s-au vaccinat cu schema completă după data de 3 septembrie (data intrării în vigoare a OG 19/2021).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5417 secunde