Taximetriștii s-au sucit. Au căzut la pace cu administrația locală. "Nu vrem să vină pirații!"

756
Taximetriștii s-au sucit. Au căzut la pace cu administrația locală.

Articole de la același autor

Deși ieri erau la un pas să iasă în stradă cu toate mașinile și să blocheze Constanța, taximetriștii au renunțat la protest după ce reprezentanții lor au discutat cu autoritățile locale. Aceștia au obținut de la primarul Decebal Făgădău promisiunea că regulamentul de taximetrie nu va fi schimbat fără acordul lor și că nu vor fi primiți în oraș cei de la Uber.

În toamna anului trecut aflam că taximetriștii din municipiul Constanța vor avea un nou regulament care îi va selecta, astfel încât cei care nu respectă regulile de conduită sau nu își schimbă mașinile mai vechi de 10 ani să dispară definitiv de pe piață și ca serviciul oferit de cei rămași să fie de calitate. Potrivit președintelui Camerei Taximetriștilor din Constanța, Lică Neagu, din cei aproximativ 1.890 de taximetriști câți sunt licențiați în prezent, conform ultimului recensământ, numărul lor ar rămâne 1.242.

"Este un regulament draconic. Se reduce numărul taximetrelor, dar nu printr-o selecție, ci prin sancțiuni. Ca urmare a acestor sancțiuni, se vor face suspendări ale autorizațiilor și apoi anularea lor", explică Lică Neagu.

Măsura în sine de a "pedepsi" taximetriștii care nu își respectă clienții, îi păcălesc sau oferă condiții mizere în mașini vechi și depășite este binevenită, însă, se pare că același regulament ar putea să fie portița prin care va fi introdus în Constanța serviciul Uber. Prin intermediul acestei aplicații, șoferilor care practică taximetria cu mașinile proprii nu le sunt necesare licențe. Taximetriștii cu state vechi spun că este vorba de piraterie și concurență neloială.

Se solicită dezbatere publică

"Nu înțelegem de ce se dorește deodată modificarea Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi și de transport în regim de închiriere, în municipiul Constanța, în condițiile în care Legea nr. 38/2003 nu s-a modificat (Regulamentul fiind actualizat după fiecare modificare a legii), deși Regulamentul privind desfășurarea activității de maxi-taxi nu s-a modificat din 2007, aceștia circulând ilegal. Putem trage concluzia că sunt interese ascunse asupra activității de taximetrie pe care nu le cunoaștem, deocamdată. Vor să modifice legea și vor să dispară 600 de licențe pentru a apărea Uber la Constanța, ceea ce înseamnă concurență neloială și piraterie", este de părere Lică Neagu, președintele taximetriștilor constănțeni.

Acesta solicită primarului Decebal Făgădău să nu introducă la vot proiectul privind modificarea regulamentului, în ședința următoare de Consiliu Local, considerând că actualul regulament este încă legal și aplicabil.

Bandă specială pentru autobuze și taximetre

În cursul zilei de ieri, Lică Neagu a avut o întrevedere cu primarul Constanței și a reușit să obțină promisiunea ca regulamentul să nu fie modificat fără acordul reprezentanților taximetriștilor și că nu există interese ascunse, ci doar intenția de a oferi un serviciu de calitate constănțenilor și turiștilor. "Primarul Decebal Făgădău ne-a spus că dorește să schimbe sigla orașului, care apare pe licență, pentru a fi aceeași siglă și pe noile autobuze și pe taximetre. De asemenea, ne-a spus că vrea să facă pe șosele o bandă specială pentru transportul de persoane, pe care să circule autobuzele și taximetrele, și că ne va sprijini pentru schimbarea parcului auto, prin acorduri cu furnizori care să ne dea posibilitatea achiziționării în rate de mașini noi", a mai spus Lică Neagu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3456 secunde