Taxa de salubrizare, datorată numai de persoanele fizice

Miercuri, 25 Iulie 2018
Orice modificare privind numărul de persoane care locuiesc într-un imobil se efectuează în termen de 30 de zile de la data producerii modificării prin completarea/depunerea formularului Declarația de impunere pentru stabilirea taxei de salubrizare, ce poate fi descărcat și de pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea Persoane fizice - Documente declarare - Taxa de salubrizare. 


Potrivit reprezentanților Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, declarația de impunere completată și copiile documentelor justificative pot fi expediate agențiilor fiscale prin intermediul oficiilor poștale sau prin e-mail, la adresele ag1@spit-ct.ro, ag2@spit-ct.ro, ag3@spit-ct.ro, ag4@spit-ct.ro, ag5@spit-ct.ro, ag6@spit-ct.ro ori pe site-ul instituṭiei www.spit-ct.ro, accesând secțiunea Servicii online/ Declarații fiscale, fără sau cu autentificare, caz în care este necesar un nume de utilizator și parolă în aplicația E-tax. 


"Această taxă este datorată de toate persoanele fizice, locuitori ai municipiului Constanța, iar responsabilitatea încasării și controlului revine SPIT Constanța în conformitate cu prevederile art. 484 alin (1) și (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, Legea nr. 101/2006, republicată și anexa nr. 5 din H.C.L. nr. 416/2017. Cuantumul taxei este de 5 lei/lună/persoană", mai spun cei de la SPIT.