Tariful la apă potabilă perceput de RAJA S.A., pe locul 10 la nivel național

344
Tariful la apă potabilă perceput de RAJA S.A., pe locul 10 la nivel național - raja-1564573038.jpg

Articole de la același autor

In Romania, in randul operatorilor de profil - apă și canalizare - epurare, tariful perceput de RAJA SA la apă potabilă  este pe locul 10 în clasamentul national. Spre deosebire de celelalte companii – care au posibilitatea folosirii unor surse de suprafață, RAJA S.A. extrage apa furnizată din subteran, prin sute de foraje de mare adâncime, ceea ce implică mari cheltuieli cu energia electrică aferentă pompării din subteran. 


Totodată, RAJA S.A. a cofinanțat, printr-un împrumut contractat de la B.E.R.D, cu peste 50 milioane euro Programul Operational Sectorial de Mediu în valoare de peste 300 milioane euro, în urma căruia au rezultat investiții ce au intrat în patrimoniul UAT-urilor.


 Printre cele mai mari investitii se numara si 16 statii de epurare moderne, care sunt prevazute inlcusiv cu treapta tertiara de tratare a apelor uzate, apele deversate in emisar fiind ape curate ce respecta toti indicatorii impusi privind protectia mediului inconjurator.  In aceste conditii, tariful perceput pentru serviciul de canalizare, este un tarif ce acopera doua componente canalizare si epurare, RAJA SA fiind prima companie la nivel national in ceea ce priveste numarul statiilor de epurare.  Chiar si in aceste conditii, tariful perceput de RAJA pentru serviciile de canalizare-epurare este pe locul 2 la nivel national. 
 Acum, RAJA deruleaza proiecte in cadrul POIM de peste 600 milioane euro. 


Tariful practicat de RAJA S.A. este aprobat de către ANRSC. după o verificare riguroasă a tuturor componentelor de preț și a respectării Strategiei Tarifare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9312 secunde