Tânărul Viorel Chiru a recuperat crucea aruncată în apă, la Medgidia

181
Tânărul Viorel Chiru a recuperat crucea aruncată în apă, la Medgidia - boboteazamedgidia33-1609958141.jpg

Articole de la același autor

La fel ca şi la Constanţa, şi în bisericile din Medgidia preoţii au oficiat, ieri, slujba de Bobotează, la sfârşitul căreia credincioşii au primit Agheasma Mare. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Medgidia, sărbătoarea a continuat pe faleza canalului Dunăre-Marea Neagră, unde, an de an se săvârşeşte slujba de sfinţire a apei de către un sobor de preoţi, în prezenţa unui număr mare de credincioşi.

Aici, pe lângă slujba propriu-zisă, un alt moment aşteptat cu interes l-a reprezentat tradiţionala aruncare a crucii în apă. Deoarece municipiul Medgidia este traversat de canalul Dunăre-Marea Neagră, ca în orice localitate aşezată lângă o apă, conform tradiţiei creştine, preoţii au aruncat Sfânta Cruce, pentru a fi recuperată şi adusă la mal.

Cinci tineri s-au întrecut înotând, în vederea recuperării crucii, dar primul care a ajuns la ea a fost Viorel Chiru, în vârstă de 33 de ani. La final, administraţia publică locală, prin edilul Valentin Vrabie a recompensat curajul şi credinţa câştigătorului cu suma de 2.000 lei şi cu o diplomă de merit, felicitându-i totodată pe toţi participanţii pentru credinţa, curajul şi ambiţia de care au dat dovadă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4527 secunde