Taberele școlare și studențești, la control!

221
Taberele școlare și studențești, la control! - tabere-1530633535.jpg

Articole de la același autor

Timp de aproape două luni, inspectorii sanitari vor desfășura ample acțiuni de control în stațiunile de pe litoralul românesc, dar și în zona Deltei Dunării. 


Astfel, până la data de 31 august, echipele de control vor urmări în ce măsură sunt respectate normele de igienă și sănătate publică în taberele școlare și studențești. În același timp, inspectorii vor controla respectarea normelor privind apele de îmbăiere naturale, ștranduri, piscine, modul de organizare a posturilor de prim ajutor, precum și respectarea prevederilor normelor de igienă în unitățile de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni), în special în cele care organizează activități similare taberelor școlare. 


"Am înființat un comandament de control format din 48 inspectori sanitari, majoritatea din țară. Scopul acestor acțiuni este de a supraveghea modul în care sunt respectate normele de sănătate publică în unitățile de pe litoral, astfel încât turiștii să-și poată petrece vacanțele în condiții de siguranță, fără riscuri de îmbolnăvire. În cazul în care vor fi constatate deficiențe, se vor aplica măsuri conform legislației în vigoare", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății. 


În prezent, în stațiunile de pe litoralul românesc funcționează 450 unități de cazare, 600 unități de alimentație publică, patru tabere școlare, iar în perimetrul Deltei Dunării au fost catagrafiate 220 unități de cazare, 160 unități de alimentație publică și patru tabere școlare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4808 secunde