Tabere pentru copiii cu nevoi speciale din Constanța

836
Tabere pentru copiii cu nevoi speciale din Constanța - tabere-1434898554.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Tineretului și Sportului a aprobat Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, mai multe locuri pentru tinerii cu nevoi speciale și pentru tinerii cu dizabilități. 


90 de locuri au fost alocate pentru desfășurarea de tabere sociale pe perioada vacanței de vară, 50 de locuri pentru desfășurarea de tabere pentru persoane cu dizabilități pe perioada vacanței de vară. Beneficiarii taberelor sociale, care se vor desfășura în vacanța de vară, vor fi în procent de 50% elevi beneficiari ai burselor sociale proveniți din familii cu venituri reduse, și în procent de 50% elevi care beneficiază de o măsură de protecție specială.


În situația în care numărul de elevi care pot participa la aceste tabere este mai mare decât numărul locurilor aprobate, elevii vor fi selectați în ordinea descrescătoare a mediilor generale din ultimul an școlar încheiat. În cazul elevilor cu aceeași medie, prioritate vor avea elevii care nu au mai beneficiat niciodată de o tabără socială. 


Dosarele vor fi centralizate de Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, care le vor transmite spre aprobare Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța. Dosarele vor conține cerere tip, documentele care atestă că elevul este beneficiar de bursă socială - hotărârea comisiei pentru protecția copilului sau sentința judecătorească prin care s-a instituit măsura de protecție socială, adeverința care atestă calitatea de elev în învățământul de stat și media la învățătură din ultimul an școlar încheiat. Este obligatorie media 10 sau calificativul foarte bine.


DGASPC își asumă responsabilitatea cu privire la întocmirea dosarelor beneficiarilor și transmiterea acestora către DJST, până pe 3 iulie. 


Dosarele pentru taberele pentru persoanele cu handicap vor conține cererea privind acordarea unui loc de tabără gratuit pentru persoana cu handicap, copie după documentul care atestă gradul de handicap, adeverința emisă de unitatea de învățământ care atestă încadrarea într-o formă de învățământ.


Dosarele se depun la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, în perioada 22 iunie - 3 iulie, urmând a fi centralizate, verificate și aprobate în limita locurilor disponibile. 


Metodologia completă de acordare a taberelor sociale și a celor pentru persoane cu handicap se găsește pe site-ul www.dsjconstanta.ro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2058 secunde