Sute de restaurante și magazine alimentare, verificate de inspectorii DSV

163
Sute de restaurante și magazine alimentare, verificate de inspectorii DSV - control-1512407910.jpg

Articole de la același autor

270 de obiective au fost verificate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în numai o săptămână. Este vorba despre două unități de tăiere, patru unități procesare lapte, șapte centre prelucrare lapte, un centru colectare pește, patru unități procesare produse proaspete din pescuit, două centre ambalare ouă, o unitate procesare produse din carne, o unitate carne preparată, o unitate procesare pește, un punct de debarcare pește, două măcelării, șase carmangerii, 16 depozite alimentare, trei pescării, 32 restaurante, trei braserii, 14 unități tip fast food, o unitate de catering, două pizzerii, două snack baruri, 46 magazine alimentare, 42 super/hipermarket – uri, 21 laboratoare cofetărie/patiserie, opt circumscripții sanitare veterinare de asistență, nouă exploatații profesionale, două unități farmaceutice, două centre colectare animale vii, 1 FNC, patru unități de fabricare pâine și specialități de panificație, patru unități de fabricare vin, șase unități de comercializare produse congelate, nouă depozite semințe consum, șase unități de reambalare, o unitate de morărit, o unitate fabricare ceai, două unități de produse zaharoase, o unitate de cereale extrudate.

În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 7000 de lei.

Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 3577 de kg, lapte și produse lactate – 946 de kg, pește și produse din pește – 715 de kg, ouă – 17 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 55.973 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9768 secunde