Sute de rable abandonate prin Constanța! Nicio mașină ridicată în 2019 nu a fost revendicată

829
Sute de rable abandonate prin Constanța! Nicio mașină ridicată în 2019 nu a fost revendicată - fondmasiniabandonate2-1571342432.jpg

Articole de la același autor

Zeci de autovehicule abandonate au fost ridicate, de la începutul acestui an, din diverse zone ale orașului. Până în prezent, niciunul nu a fost revendicat. Poate și pentru că, în unele cazuri, amenda este mai mare decât valoarea vehiculului. Acțiunea Primăriei Constanța a continuat și săptămâna aceasta, ieri, angajații municipalității acționând, încă de la primele ore ale dimineții, în cartierul Poarta 6. 


Pe strada Viorelelor, pe spațiul verde din apropierea Bisericii "Sf. Gherman", se afla de ani buni un autoturism abandonat. Locatarii blocului din vecinătate spun că mașina a fost inscripționată cu însemnele unei firme de pază, dar a fost abandonată, iar în ultima perioadă a ajuns ținta vandalilor. 
"Nu a mai fost mișcată din loc de foarte mult timp. Mai grav este că deja i-au fost sparte geamurile, au fost furate roțile, încet-încet a fost distrusă. Deja ne era frică, pentru că se strângeau noaptea tot felul de persoane, unii puși pe fărădelegi, alții pe distracție", a afirmat unul dintre locatari. 


Autoturismul a fost ridicat ieri dimineață, iar o altă oprire au făcut angajații firmei de ridicări în parcarea de pe strada Brizei. 
"Și așa nu sunt locuri de parcare, mașina aceasta stă abandonată aici de peste cinci ani. I-au dispărut roțile, i-au fost sparte geamurile, care au fost înlocuite la un moment dat cu cartoane", afirmă un alt constănțean. 


Acestea sunt două dintre cele 24 de autoturisme care au fost ridicate în cursul acestei săptămâni, în acțiunea desfășurată de Primăria Constanța, unele dintre ele ajunse adăposturi pentru oamenii străzii. 


"Joi, s-a acționat în cartierele Poarta 6, Tomis Nord și Compozitorilor, iar vineri, vor fi ridicate autoturismele abandonate în centrul orașului și în Faleză Nord", au precizat reprezentanții Primăriei Constanța. 


XXX 
De la începutul anului și până în prezent, au fost ridicate 60 de vehicule abandonate și transportate în spațiul special amenajat. 


"Niciunul dintre vehicule nu a fost revendicat. Procedura prevede că proprietarii au la dispoziție cinci zile pentru a solicita restituirea, după ce achită o amendă de 2.000 de lei, plus cheltuielile aferente ridicării și transportului. În caz contrar se dispune radierea din circulație și din evidențele fiscale, urmând ca vehiculul să treacă în proprietatea municipalității", au subliniat reprezentanții administrației locale. 


De precizat că, pe parcursul acestui an, au fost identificate 359 de autovehicule abandonate, în toate cazurile au fost trimise somații, iar în 281 de cazuri, proprietarii s-au conformat și au ridicat singuri mașinile. Anul trecut, au fost identificate 562 de vehicule abandonate, iar în 481 de cazuri, proprietarii și-au ridicat mașinile. Restul de 54 de mașini au fost transportate în parcul de mașini abandonate. 


"Primăria Municipiului Constanța mulțumește tuturor locuitorilor care au făcut sesizări la Poliția Locală privind autoturismele abandonate din cartiere și face apel ca cetățenii să semnaleze în continuare aceste probleme la dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241484205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp, numărul de contact este 0799606142. De asemenea, puteți folosi și aplicația Sesizări Constanta sau adresa de e-mail [email protected]", au mai transmis reprezentanții Primăriei Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5163 secunde