Sute de controale pe litoral. Amenzi uriaşe pentru administratorii de plaje

386
Sute de controale pe litoral. Amenzi uriaşe pentru administratorii de plaje - controalelitoral-1626182317.jpg
Inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Dobrogea-Litoral au aplicat, în ultimele două săptămâni, amenzi în valoare de 632.000 de lei atât operatorilor de plajă, pentru nerespectarea condiţiilor contractuale, cât şi persoanelor fizice care au încălcat legislaţia în vigoare.

Potrivit prezentanţilor Administraţiei Naţionale Apele Române, în perioada 28 iunie - 9 iulie, echipele de control ale ABA Dobrogea - Litoral, împreună cu inspectori din cadrul celorlalte Administraţii Bazinale de Apă, au efectuat, de-a lungul litoralului românesc, între Năvodari şi Vama Veche, 772 de controale şi au fost impuse 1.239 de măsuri.

În cadrul acestor operaţiuni au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 632.000 lei, atât operatorilor de plajă pentru nerespectarea condiţiilor contractuale, cât şi persoanelor fizice care au încălcat legislaţia în vigoare.

Amenzile au vizat cu precădere: construcţii ilegale pe plajă pentru dezafectarea cărora s-a solicitat sprijinul autorităţilor locale, circulaţia cu autovehicule pe plajă pentru identificarea cărora s-a solicitat sprijinul Poliţiei locale, nerespectarea distanţei de 5 metri dintre linia ţărmului şi şezlonguri, nerespectarea numărului minim de recipiente pentru colectare gunoiului pe sectoarele de plajă închiriate, amplasarea de beach - baruri în locuri nereglementate contractual şi extinderea nepermisă a acestora, mai mult decât cea prevăzută.

De asemenea, a fost acordată atenţie monitorizării modului de desfăşurare şi organizare a evenimentelor care au loc în această perioadă pe plaje.

Reprezentanţii ANAR precizează că acţiunile vor continua pe toată perioada sezonului estival şi vor consta în verificarea permanentă a acţiunilor de exploatare a plajelor în condiţii normale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4675 secunde