Sute de bolnavi au ajuns la spital din cauză că au consumat alimente alterate
Articole de la același autor
Peste 250 de persoane au ajuns la camera de gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Constanța în ultimele două săptămâni, după ce au consumat alimente alterate.
Potrivit medicilor de la SCBI, în majoritatea cazurilor a fost vorba despre toxiinfecții alimentare și a fost nevoie de internare. Pe această cale, medicii fac apel la turiști, dar și la constănțeni să fie foarte atenți la alimentele pe care le consumă și asta pentru că multe dintre ele sunt mai periculoase în timpul verii, crescând astfel riscul apariției toxiinfecțiilor alimentare. Este vorba despre brânzeturi, creme de patiserie, ouă sau carne de pui preparată insuficient termic.
"Noi primim toți pacienții, indiferent cum vin și de unde vin, tratăm inclusiv turiștii. Toți pacienții care vin trebuie să aibă la ei documentele necesare: act de identitate, card de asigurat și/sau bilet de trimitere", a precizat dr. Stela Halichidis, managerul spitalului.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 14 Decembrie 2017
Marţi, 16 Iulie 2019
Miercuri, 12 Aprilie 2017
Luni, 15 Septembrie 2014