Surpriza de pe "coliva" Constanței. Semafoare cu inimioare pentru un oraș gri

908
Surpriza de pe

Articole de la același autor

Într-un oraș gri, în care trotuarele sunt pline de gropi și ocupate de mașini, căci parcările au dispărut sub betoane, unde pietonii circulă pe stradă, bicicliștii își iau bicicleta în spinare pe bulevard, unde parcurile sunt pline de maidanezi, iar elevii care învață bine primesc o bursă mizeră de 50 de lei, dar își plătesc biletul de autobuz, pensionarii primesc tichete valorice de 80 de lei și merg gratuit cu autobuzul, unde locurile de joacă pentru copii nu au leagăne și tobogane, dar sunt pline de pietroaie și moloz, au apărut peste noapte inimioare la semafoare. Este tot ce lipsea Constanței. Este bomboana de pe coliva unui oraș care pare că se scufundă.

Reprezentanții Primăriei Constanța au anunțat ieri că la semafoarele din municipiu au fost montate inimioare.

"În luna februarie, în care îndrăgostiții sărbătoresc atât Valentine’s Day cât și Dragobetele, semafoarele din Constanța sunt în ton cu această perioadă. Primăria municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, a montat în locul luminii de culoare roșie o inimioară, care va fi păstrată până la sfârșitul lunii. Acest semn va fi văzut de conducătorii auto la semafoarele de pe întreg bulevardul Tomis, de la intrarea în oraș, până la intersecția cu bulevardul Ferdinand", transmite Biroul de presă al primăriei.

Comunicatul oficial se încheie cu un sfat care sună mai mult a ironie: "Recomandăm conducătorilor auto să țină cont de faptul că inimioara înlocuiește semnul STOP și să nu se aventureze să treacă pe culoarea roșie a semaforului!".

"Suntem de râsul curcilor!"

Inițiativa "împodobirii" semafoarelor este bună, nimic de zis, dacă toate ar merge strună în orașul nostru. În contextul actual, însă, mulți dintre constănțeni văd această idee a primăriei mai mult ca o sfidare.

"La noi semafoarele sunt de două culori, unele vechi, vai de capul lor, și altele noi, negre. Le repară când mai pică unul, în loc să le schimbe cu unele moderne, frumoase, așa cum sunt în alte orașe. Nu avem camere de luat vederi în intersecții și pe șosele, dar avem inimioare! Suntem de râsul curcilor!", este de părere Constantin V..

Unii sunt revoltați că, în loc de lucruri serioase, de investiții adevărate, cei din primărie își bat capul și își pierd timpul cu prostii.

"Ce ne trebuie nouă inimioare? Să pună mâna să facă trotuarele, să alinieze bordurile, să pună flori în intersecții. Să facă piste pentru bicicliști, să facă locuri de parcare, că mai e puțin și se blochează orașul complet. Să planteze copaci, că de tăiat, am văzut că mereu găsesc motive să îi taie. Problemele orașului sunt altele. Putem să ne descurcăm și fără inimioare la semafoare, dar copiii sunt tâlhăriți în miezul zilei. Noaptea, nu mai spun, ți-e frică să mergi pe unele străzi. Este beznă. Să adune câinii maidanezi de pe străzi, decât să pună inimioare!", le transmite, supărat, Mircea R., celor din Primăria Constanța.

Sunt însă și mulți constănțeni care apreciază inimioarele din intersecții. "O inimă roșie smulge un zâmbet oricui. Este luna dragostei și nu strică să vedem mai multe inimi roșii în jurul nostru. Cârcotași vor fi tot timpul. Mie îmi place și parcă umanizează puțin orașul nostru, care este frumos", este de părere Mirela.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.596 secunde