Supliment pentru întărirea imunităţii, lansat pe piaţă de Institutul Cantacuzino

296
Supliment pentru întărirea imunităţii, lansat pe piaţă de Institutul Cantacuzino - fondsupliment-1606851635.jpg

Articole de la același autor

Românii vor putea achiziţiona, în curând, un medicament menit să întărească imunitatea organismului la infecţii respiratorii, realizat în laboratoarele Institutului Cantacuzino, din capitală. Prezentat ca fiind un supliment alimentar sub formă de capsule, Orostim – HV este primul produs lansat pe piaţă după preluarea institutului de către Ministerul Apărării Naţionale şi ar putea deveni un aliat împotriva COVID-19.

Infecţia cu noul coronavirus continuă să facă ravagii la noi în ţară şi în judeţul Constanţa. Pe măsură ce virusul se răspândeşte, spitalele se umple şi, din păcate, foarte mulţi pacienţi sunt răpuşi de complicaţiile date de COVID-19. În plină criză sanitară, Institutul Cantacuzino scoate un supliment alimentar care ajută organismul să reacţioneze sau să respingă infecţiile respiratorii. „Specialiştii Secţiei Imunomodulatori, împreună cu cei din Departamentul de Cercetare – Dezvoltare au reuşit, într-un timp relativ scurt, aproximativ un an, să revitalizeze produsul Orostim. Este vorba despre produsul imunomodulator Orostim – HV, care este un supliment alimentar obţinut dintr-un lizat atomizat din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde, folosit ca excipent. Are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii, în special ale tractului respirator superior. Orostim – HV se administrează în perioadele cu risc de apariţie a acestor infecţii respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii recurente, persoanelor de vârsta a treia şi celor cu stări de imunitate crescută”, a explicat directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, Florin Oancea.

Cercetarea şi producţia suplimentului alimentar a fost realizată din fonduri ale Ministerului Apărării Naţionale. În perioada următoare, institutul va continua dezvoltarea produsului, astfel încât de anul viitor să se realizeze transferul biologic către o altă arie de fabricaţie, pentru producţia în serie.

Specialiştii au mai transmis că, începând de astăzi, Orostim – HV va putea fi cumpărat de la punctul de vânzare al Institutului Cantacuzino din Bucureşti, de pe Splaiul Independenţei nr. 103. Acesta va putea fi achiziţionat pentru copii, în flacoane de 10 sau 30 de capsule, cu 125 mg, la un preţ de 25, respectiv 60 de lei, şi pentru adulţi, în flacoane de 10 sau 30 de capsule, 250 mg, la preţul de 30, respectiv 80 de lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.644 secunde