SUNT DIN NOU PROBLEME LA CENTRALA DE LA CERNAVODĂ! Unitatea 2, deconectată de la Sistemul Energetic Național

187
SUNT DIN NOU PROBLEME LA CENTRALA DE LA CERNAVODĂ! Unitatea 2, deconectată de la Sistemul Energetic Național - centralanuclearacernavoda1316552-1522308411.jpg

Articole de la același autor

SN Nuclearelectrica SA ("SNN") anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în această dimineață, ca urmare a apariției unei disfuncționalități la un sistem electric de proces, partea clasică, nu cea nucleară a centralei.


Specialiștii investighează cauza și vor efectua lucrările necesare de remediere în conformitate cu procedurile aferente industriei nucleare specifice în astfel de situații.


"Nu există o legătură cauzală între reducerea de putere a Unității 2 din data de 25 martie și deconectarea automată a reactorului de astăzi. Deconectarea automată a reactorului de la SEN este prevăzută și realizată prin sisteme de protecție prevăzute în proiect în anumite situații, așadar reprezintă un comportament conservativ, procedura fără impact asupra securității nucleare. Deconectarea automată a reactorului de la SEN și lucrările de remediere a sistemului electric de proces nu au impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurător, fiind realizate cu respectarea normelor de securitate nucleară și procedurilor aplicabile", precizează reprezentanții SN Nuclearelectrica.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8858 secunde