Studiu. Peste jumătate din români nu sunt de acord cu introducerea coplății în sectorul sanitar

133
Studiu. Peste jumătate din români nu sunt de acord cu introducerea coplății în sectorul sanitar - coplatainsanatate-1361804734.jpg

Articole de la același autor

Peste jumătate dintre români nu sunt de acord cu introducerea sistemului de coplată în sectorul sanitar, măsura care urmează a fi aplicată din martie presupunând introducerea unei sume fixe de maximum 10 lei, potrivit unui studiu comandat de Institutul Aspen România. 


Astfel, potrivit studiului menționat, 68% dintre persoanele intervievate consideră că introducerea sistemului de co-plată pentru serviciile spitalicești nu va avea un efect semnificativ în ceea ce privește îmbunătățirea calității serviciilor oferite.


Mai mult, românii dezaprobă în proporție de 78% intenția Ministerului Sănătății de a reduce numărul serviciilor medicale oferite gratuit prin intermediul asigurării obligatorii de sănătate, una dintre consecințele introducerii pachetului de servicii de bază. Chestionați în legătură cu încrederea lor în instituțiile aparținând domeniului medical, românii au menționat în proporție de 88% SMURD, la mică distanță, cu un procent de 75%, situându-se sectorul de servicii medicale private. 


Ambulanța se găsește pe a treia poziție, cu 49%, în timp ce sectorul de servicii medicale publice este apreciat de doar 17% dintre respondenți. La rândul său, Casa Națională de Sănătate se bucură de încrederea a 12% dintre români, iar Ministerul Sănătății de un procent de doar 11%.


Studiul a fost realizat pe un eșantion de 3.268 respondenți, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, rezidente în mediul urban. Culegerea datelor a fost realizată în intervalul 1-12 februarie 2013.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4726 secunde