X
X
Mai multe ştiri online:

Studenții de la Medicină învață cum să se comporte cu pacienții

Ştire online publicată Sâmbătă, 07 Decembrie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Fundația "Baylor Marea Neagră", în parteneriat cu Facultatea de Medicină și cu cea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității "Ovidius" a elaborat un curs și susține sesiuni de instruire în domeniul comunicării pentru studenți. Ca urmare, studenții din anii terminali și cei care urmează cursuri masterale au prilejul să se pregătească mai bine pentru viitoarele lor întâlniri cu pacienții sub îndrumarea specialiștilor. 


"De la începutul acestui an universitar am găzduit două asemenea sesiuni de comunicare pentru studenții mediciniști și ne bucură foarte mult interesul participanților. Obiectivul acestor cursuri este acela de însușire a unui stil de comunicare care să-i ajute pe pacienți să obțină cele mai bune rezultate posibile în situații oricum solicitante, așa cum sunt cele legate de propria sănătate, de dezvăluirea unui diagnostic, de prezentarea soluțiilor. La rândul lor, studenții înțeleg mai bine cum să comunice în funcție de experiențele, nevoile și prioritățile pacienților", a declarat Ana Maria Schweitzer, directorul fundației.  


Pentru studenții Facultății de Psihologie și Asistență Socială, cursul include și un joc de rol care are ca obiectiv ilustrarea utilizării unui instrument folosit în evaluarea pacienților cu HIV. În acest fel, viitorii psihologi și asistenți sociali au prilejul să înțeleagă mai bine nevoile persoanelor care caută ajutor pentru a obține și a menține pe termen lung schimbările dorite, cum ar fi  aderența la tratament sau implementarea unui stil de viață sănătos. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2803 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2453 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3661 secunde