Străzi noi în cartierul Veterani. „Este momentul să ajungă civilizaţia şi la noi!”

1745
Străzi noi în cartierul Veterani. „Este momentul să ajungă civilizaţia şi la noi!” - fondstrazinoiveterani6-1635271999.jpg

Articole de la același autor

Cartierul Veterani s-a dezvoltat în ultimii ani văzând cu ochii. Au apărut case, bloculeţe, chiar şi turnuri. Autorităţile locale nu au putut, totuşi, să ţină pasul cu investitorii privaţi, iar infrastructura a rămas încă la stadiul de uliţe cu pământ şi parcele fără curent, apă şi canalizare. Abia acum se fac planuri, studii şi se pregătesc de lucrări.

Un proiect amplu de amenajare de străzi şi asfaltare ar putea fi demarat, în perioada următoare, de Primăria Constanţa în cea mai sudică zonă a municipiului – cartierul Veterani. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de vineri, 29 octombrie, se află proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza de studiu de fezabilitate pentru „Lucrări de construire aferente tramei stradale din municipiul Constanţa – cartier Veterani – etapa I. Sunt vizate străzile Mareşal Al. Averescu, Lt. Col. Ion Jalea (Prelungirea Comarnic) şi străzile Veteranilor, Comandor Constantin „Bibi” Costăchescu, General Lt. Mociulschi. Referatul de aprobare este semnat de primarul Vergil Chiţac, în urma raportului de specialitate al Direcţiei general gestionare servicii publice şi a raportului de specialitate al Confort Urban.

„Cartierul Veterani, situat la limita de sud a municipiului, delimitat de strada Fântânele, Şoseaua Mangaliei şi DN 39E, drumul de legătură a municipiului cu comuna Cumpăna, a înregistrat, de-a lungul ultimilor 10 ani, o intensă dezvoltare urbanistică reprezentată în principal prin construcţii de locuit proprietate privată. Având în vedere exploatarea actuală a drumurilor existente în condiţii total necorespunzătoare, se impune necesitatea şi oportunitatea adoptării unor soluţii tehnice optime, prin delimitarea părţii carosabile adaptate la dimensiunile şi condiţiile existente din amplasament şi la regimul de proprietate al terenurilor, corelate în cadrul amprizei prevăzute în reglementările urbanistice, realizarea sistemului rutier cu aplicarea de îmbrăcăminte asfaltică şi amenajarea de acostamente, după caz, realizarea de reglementări ale circulaţiei rutiere, cu indicatoare rutiere”, precizează primarul Vergil Chiţac, în referatul de aprobare. Finanţarea investiţiei va fi cu fonduri de la bugetul local şi din alte surse legal constituite, valoarea totală fiind de 5,24 milioane lei.

Promisiuni de ani de zile

Autorităţile locale încearcă să răspundă astfel numeroaselor solicitări venite din partea celor care au achiziţionat terenuri în zonă, dar spun că trăiesc ca la ţară. „În urmă cu şapte ani, ni s-a spus că vor aduce apă şi curent în maximum 24 de luni şi că apoi, după ce se termină lucrările cu utilităţile, vor asfalta. În prezent, după ploile de zilele trecute, stăm în noroi până la genunchi, ne lăsăm maşinile pe singura stradă pietruită din apropiere şi plecăm spre serviciu încălţaţi cu cizme de cauciuc. Este momentul să ajungă civilizaţia şi la noi!”, ne-a spus, înverşunat, Mircea Roşca, un constănţean care locuieşte în cartierul Veterani.

Mai mult decât atât, autorităţile locale intenţionează să realizeze o pădure urbană în cartier, care să separe zona rezidenţială de cea industrială. Licitaţia pentru elaborarea documentaţiei tehnice s-a încheiat şi urmează procedurile de atribuire a contractului, după care vor începe plantările de copaci.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5014 secunde