Stăvilarele Edighiol şi Periboina, refăcute cu 15 milioane de euro din fonduri europene

416
Stăvilarele Edighiol şi Periboina, refăcute cu 15 milioane de euro din fonduri europene - stavilareleedighiol-1607443017.jpg

Articole de la același autor

Stăvilarele Edighiol şi Periboina vor fi refăcute cu bani europeni, în cadrul proiectului de stopare a eroziunii costiere şi înnisipare a plajelor de pe litoralul românesc. Potrivit directorului Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Bogdan Bola, în aceste zone vor fi construite amenajări speciale de mediu, cu un aport semnificativ în reducerea riscului de deteriorare sau de pierdere a habitatelor şi dezvoltarea biodiversităţii marine.

„Edighiol şi Periboina reprezintă canalele naturale prin care lacul Sinoe comunică cu Marea Neagră. Pentru a putea controla aportul de apă sărată în sistemul Razem – Sinoe a fost construit un sistem de stăvilare mobile, administrat de către ABADL. Acesta asigură totodată trecerea pedestră a Periboinei, dar are şi rol de a împiedica parcurgerea canalului de către corpuri plutitoare mai mari de o barcă. În timp, însă, aceste canale aproape s-au astupat total, din cauza aluviunilor”, explică directorul ABADL.

Scopul lucrărilor este de a proteja ecosistemul din această zonă deosebită a ţării noastre. Aflat la doar 30 km de Constanţa, acest areal este în administrarea Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.364 secunde