Statuile și monumentele din Constanța, recondiționate de artiști plastici

218
Statuile și monumentele din Constanța, recondiționate de artiști plastici - statuilesimonumentele-1598465716.jpg

Articole recomandate

Șase statui și monumente din municipiul Constanța, care nu fac parte din lista monumentelor istorice și care, în timp, din cauza intemperiilor sau a altor factori s-au deteriorat, sunt curățate, recondiționate și puse în valoare de autoritățile locale.

Operațiunile de curățare și recondiționare sunt realizate de artiști plastici, cu respectarea tehnologiilor specifice, aplicabile în funcție de materialul fiecărui obiectiv - piatră, bronz, alamă sau mozaic - astfel încât să nu afecteze suprafețele asupra cărora se intervine.

După lucrările de la Monumentul Eroilor Reg. 13 Artilerie "Vulturul" din Parcul Tomis II, de la Monumentul Eroilor "Independența" și de la Obeliscul din Parcul Casei de Cultură, zilele acestea a fost demarată recondiționarea statuii "Căderea de pe soclu", realizată de sculptorul Dimitrie Cușa. Amplasată în anul 1999, în Parcul Arheologic de revoluționarii constănțeni și Primăria municipiului Constanța cu prilejul aniversării a zece ani de la revoluția din 1989, opera de artă avea nevoie de preconsolidarea suprafețelor, îndepărtarea sărurilor, a chiturilor, retușare cromatică, tencuirea soclului și consolidarea suprafețelor.

Lucrările vor continua zilele următoare la Monumentul Reg. 34 Artilerie – de pe strada Traian și "Ținerețe", de lângă Hotel Doina, din stațiunea Mamaia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3413 secunde