Statuile și monumentele din Constanța, recondiționate

248
Statuile și monumentele din Constanța, recondiționate - statuile-1597388922.jpg

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Constanța continuă operațiunile de curățare, recondiționare și punere în valoare a celor 6 statui și monumente din municipiul Constanța, care nu fac parte din lista monumentelor istorice și care, în timp, din cauza intemperiilor sau a altor factori s-au deteriorat.


După lucrările de la Monumentul Eroilor Reg. 13 Artilerie "Vulturul" din Parc Tomis II, ieri a început reparația și recondiționarea Monumentului eroilor "Independența" și a Obeliscului din Parcul Casei de Cultură.


Se curăță toate elementele componente, se consolidează și retușează toate suprafețele, se îndepărtează chiturile necorespunzătoare, se aplică un tratament hidrofugare, se aplică un strat protector și se schimbă literele din bronz (Plevna, Smârdan, Rahova, Grivița). De asemenea, se va reîntregi monumentul cu ciucurele drapelului, a laurilor din bronz amplasați pe soclu și a baionetei de la armă.


Lucrările vor continua zilele următoare la Monumentul Reg. 34 Artilerie de pe strada Traian, "Căderea de pe soclu" – Parc Arheologic  și "Ținerețe" – Hotel Doina, stațiunea Mamaia.


Operațiunile de curățare și recondiționare sunt realizate de artiști plastici, cu respectarea tehnologiilor specifice, aplicabile în funcție de materialul fiecărui obiectiv - piatră, bronz, alamă sau mozaic - astfel încât să nu afecteze suprafețele asupra cărora se intervine.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.898 secunde