Statuia lui Ovidiu, în mijlocul mizeriei

1249
1
Statuia lui Ovidiu, în mijlocul mizeriei - statuieovidiu1-1345041143.jpg
Este unul dintre simbolurile Constanței și unul din punctele turistice cele mai atractive, atât pentru turiștii străini, cât și pentru cei români, însă zace în mizerie. Statuia poetului Ovidiu din piața cu același nume, căci despre ea este vorba, nu are nici pe departe măreția de care ar trebui să se bucure un monument de o asemenea importanță. Stă stingheră în mijlocul piațetei, neîngrijită și uitată. Îi țin companie doar câteva fire uscate de iarbă, câteva coșuri de gunoi și două reflectoare sparte.

Turiștii se opresc, o admiră, chiar o fotografiază. Unii se întreabă de ce arată în halul acela, alții nici nu se mai miră, căci cunosc deja soarta crudă a istoriei din Constanța modernă. Statuia este ignorată de autoritățile locale care au cufundat, de altfel întreaga zonă peninsulară, într-un con de umbră și nepăsare. Turiștii s-ar fotografia cu vestita statuie, dacă imaginile nu ar surprinde și mizeria din jur.

Apel către autoritățile locale

Reprezentanții organizației nonguvernamentale "EcoDobrogea" fac un apel către autoritățile locale să îi redea statuii și zonei strălucirea binemeritată.

"Până la mai îndepărtată sau mai apropiata realizare a proiectului «Restaurarea și reamenajarea integrată a zonei istorice Piața Ovidiu», anunțat de curând de către primărie, valoarea proiectului fiind de 180.000 de lei, dorim ca administratorii orașului să acorde puțină atenție spațiului din jurul statuii poetului Ovidiu, aflat în prezent într-o stare totală de neîngrijire", ne-a declarat prof. Vasile Bâtlan, președintele orga-nizației "EcoDobrogea".

"Cu cheltuieli mici Primăria poate schimba în bine situația!"

Acesta indică și lucrurile care par a nu fi la locul lor în preajma statuii marelui poet. "Gazonul uscat, plin de buruieni și care n-a văzut, probabil, o picătură de apă de la declanșarea secetei impresionează neplăcut miile de turiști ce trec prin fața cunoscutului moment. Prezența coșurilor de gunoi în apropierea statuii nu au nicio justificare și ele pot fi prea bine amplasate undeva, mai departe de Artă. Două reflectoare descompletate, fără becuri și fără geamuri par a întregi în mod nefericit o zonă de protecție (și atracție) artistică din singura piață civică a Constanței noastre", precizează reprezentantul "EcoDobrogea".

Așadar, lucruri mărunte, dar care pot face diferența, mai ales într-o astfel de zonă. "Cu cheltuieli mici Primăria poate schimba în bine situația!", este de părere prof. Vasile Bâtlan și, am mai adăuga noi, totul este să se vrea.

Comentează știrea

un constantean
16 august 2012
rusine

Atata poate mazăre atata face. Iși bate joc de noi. Vrea să radă toată lumea de noi. Cred ca o face intenționat ca să ne pedepsească.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3123 secunde