Premieră la Constanța!

Stație inteligentă de colectare selectivă a deșeurilor

548
Stație inteligentă de colectare selectivă a deșeurilor - statiereciclarecopy-1454000607.jpg

Articole de la același autor

Constanța are, de câteva săptămâni, prima stație inteligentă de colectare selectivă a deșeurilor. Green Group, în colaborare cu grupul Carrefour România, a inaugurat în luna decembrie, în parcarea Carrefour Constanța, prima stație SIGUREC din oraș, sistemul inteligent de preluare a deșeurilor direct de la consumatori, pe bază de recompensă.

Cetățenii pot aduce la SIGUREC peste 10 tipuri de materiale reciclabile, de la ambalaje de plastic, ambalaje de sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton, echipamente electronice, lămpi, becuri și baterii. Toate deșeurile colectate prin sistemul SIGUREC ajung direct în fabricile de reciclare din România.

"Stațiile SIGUREC au la bază un software inteligent care identifică deșeurile aduse, le cântărește, le numără și înregistrează în timp real toate aceste informații. În felul acesta, avem o evidență foarte clară asupra deșeurilor colectate aici și putem oferi informații precise și garanția trasabilității materialelor către fabrici", a declarat Constantin Damov, co-fondator al grupului de reciclare Green Group.

Aparatele SIGUREC oferă recompense pentru deșeurile aduse, eliberând vouchere de reduceri la cumpărături, valabile în hipermarketurile Carrefour. Reducerile sunt calculate plecând de la următoarele valori de referință: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticlă, 15 bani/kilogram de hârtie sau carton. Pentru echipamentele electronice, valoarea pe kilogram variază în funcție de tipul aparatului predat, între 40 de bani/kilogram și 9,7 lei/kilogram.

Totodată, utilizatorii au posibilitatea de a transfera valoarea bonului valoric primit către organizația Hospice "Casa Speranței".

"Este important pentru noi să contribuim la reducerea deșeurilor din comunitățile în cadrul cărora avem magazine. Sistemul SIGUREC ne permite să punem la dispoziția clienților Carrefour soluții de colectare selectivă a deșeurilor, acesta fiind un comportament pe care îl recompensăm prin acordarea de vouchere ce pot fi folosite în hipermarketurile noastre", a declarat Andreea Mihai, director de marketing Carrefour România.

De asemenea, cu ajutorul aplicației SIGUREC, cei care aleg să depună deșeuri la stație primesc vouchere ce includ un cod QR și un cod numeric unic. Ei acumulează astfel puncte cu care se pot înscrie la concursurile active. Premiile constau în 2.000 de seturi de sacoșe pentru colectarea deșeurilor, 15 biciclete Pegas, trei tablete iPad mini, două trotinete electrice E-twow, două telefoane iPhone 6 și marele premiu, o mașină Toyota Yaris Hybrid. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Decembrie 2015
Stire din Social : Tranzacția anului în România!
Pagina a fost generata in 0.5555 secunde