Spitalul modular de pe stadionul Portul, redeschis pentru pacienți evacuați din Spitalul de Boli Infecțioase

324
Spitalul modular de pe stadionul Portul, redeschis pentru pacienți evacuați din Spitalul de Boli Infecțioase - spitalulmodular-1633087778.jpg

Articole recomandate

Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) Constanța a fost redeschis, în regim de urgență, în cursul zilei de astăzi, 1 octombrie, pentru a prelua pacienți evacuați în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din localitate.

Activitatea este în plină dinamică, medicii efectuând trierea pacienților în cadrul Compartimentului Primiri Urgențe al Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța (SMUCT), până la această oră fiind preluați 29 de pacienți. Dintre aceștia, un număr de 26 pacienți au rămas internați la SMUCT, iar un număr de 3 pacienți au fost transferați la SMMIT Constanța.

Capacitatea totală a SMMIT Constanța este de 100 de locuri, cu suplimentarea personalului medical. Numărul de paturi care poate fi operaționalizat în maxim 72 de ore este de 56 de paturi (din care, pentru cazurile medii, 20 de paturi cu oxigen de la rețea și 20 paturi cu concentratoare de oxigen), cu personalul existent în acest moment în cadrul SMUCT.

* * *

SMMIT funcționează ca secție externă a Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța și a fost operaționalizat pe data de 27 septembrie 2020, pentru a prelua cazuri ușoare și medii de infectare cu noul coronavirus.

Întreaga facilitate este organizată într-un grup modular de containere care au înlocuit structura temporară de tip cort instalată inițial pe acest amplasament. Aceasta a fost proiectată de la zero și racordată la toate utilitățile necesare (incluzând instalație de oxigen) și interconectată la sistemul informatic al SMUCT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4666 secunde