Spitalul militar temporar va fi amplasat pe stadionul "Portul" din Constanța

Marţi, 24 Martie 2020
263
Spitalul militar temporar va fi ridicat, în zilele următoare, pe stadionul "Portul". Prefectul județului, George Niculescu, a anunțat că a fost stabilită locația și că lucrările vor începe de îndată.

"Constanța va beneficia, în cel mai scurt timp, de un spital militar mobil, pregătit să susțină efortul sistemului sanitar județean. Alături de reprezentanți din MApN, am fost pe teren, ca să identificăm cel mai bun loc pentru montarea spitalului militar mobil. În urma consultărilor, specialiștii MApN au luat decizia ca acesta să fie ridicat pe stadionul «Portul» Constanța", a precizat prefectul.Potrivit acestuia, unitatea temporară va fi dotată cu un aparat Real Time PCR, pentru a efectua testări pacienților. La spitalul mobil, vor fi tratați pacienții care prezintă cazuri ușoare și medii de infectare cu Covid-19. De altfel, este important de precizat că unitatea mobilă va funcționa cu monospecializare, fiind dedicată tratării cazurilor de coronavirus. Medici și personal medical militar vor fi detașați pentru funcționarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecțioase.
"Zilele următoare, geniști și topografi din MApN vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca, în week-end, să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a spitalului militar mobil. Este un pas important și o soluție viabilă pentru ca oamenii să poată beneficia de cel mai bun tratament, în cazul în care situația o va cere", a mai spus prefectul George Niculescu.

Pagina a fost generata in 0.3573 secunde