Spitalul de Boli Infecțioase, în lupta cu Covid-19. "Medicii nu lucrează pentru stimulente!"

3740
Spitalul de Boli Infecțioase, în lupta cu Covid-19.

Articole de la același autor

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a devenit, de mai bine de o lună de zile, punctul cel mai fierbinte din județul nostru. Aici se lucrează la foc continuu, aici sunt primiți permanent pacienții infectați cu noul coronavirus și tot aici se duce o luptă ceas de ceas pentru a le fi salvată viața și a se putea întoarce la familiile lor.

A trecut mai bine de o lună de zile de când noul coronavirus a intrat în viețile noastre și le-a dat complet peste cap. Populația stă în case pentru a se proteja, în timp ce personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța dă piept zi de zi cu el și face tot posibilul să-i salveze pe cei infectați.

În tot acest "război", cadrele medicale din linia întâi au trecut peste temeri și sunt prezente aproape permanent în unitatea sanitară. În această situație fără precedent, în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au fost refăcute toate circuitele, s-au restabilit traseele, a fost refăcut stocul de echipamente, astfel încât riscul de infectare să fie cât mai scăzut.

Dr. Stela Halichidis, managerul instituției, susține că nu sunt probleme, dar speră ca numărul de pacienți să nu mai crească în perioada următoare.

"Dacă pacienții vor veni în continuare cum au sosit și până acum, apreciem că avem echipamente suficiente pentru încă aproximativ o lună de zile. Noi ne aprovizionăm continuu, dar sperăm să nu existe un aflux mai mare de pacienți. Dacă va fi cazul, ne vom aproviziona și prin sprijinul multor foruri competente. Ne sprijină și Primăria Constanța, ne-a sprijinit și Ministerul Sănătății, am înțeles că s-au deblocat și fonduri europene și putem beneficia.

De asemenea, cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ne trimit echipamente și ne ajută când avem nevoie, așa că sperăm să nu rămânem în pană niciodată", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Stela Halichidis.

Peste 100 de pacienți infectați cu noul coronavirus sunt, în prezent, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Ceilalți bolnavi, cu alte afecțiuni decât Covid-19, au fost transferați în alte unități sanitare.

"În momentul de față, spitalul tratează numai pacienți cu Covid-19, cei cu HIV au fost redirecționați pentru compartimentul de spitalizare de zi, care nu este aici în spital. De asemenea, pentru cei cu hepatite cronice, a fost dată o prevedere specială și a fost prelungită posibilitatea obținerii rețetelor în ambulatoriu, prin medicii de familie, pentru o perioadă de trei luni. Încercăm să nu-i aducem în spital, pentru a nu-i expune", a subliniat managerul de la Infecțioase.

Câte doi, trei pacienți în salon

Din păcate, din lipsă de locuri, pacienții cu Covid-19 sunt cazați câte doi în salon.

"Nu prea se stă în salon singur, decât dacă sunt într-adevăr locuri disponibile. În momentul în care va fi nevoie, vor sta și câte doi, și câte trei", a adăugat dr. Stela Halichidis.

În ce privește decizia președintelui Klaus Iohannis privind acordarea sumei de 500 de euro bonus pentru cadrele medicale din spitalele Covid-19, managerul unității sanitare spune că toți colegii săi își fac meseria fără să aștepte aceste sume promise.

"Cadrele medicale oricum își fac meseria, nu au nevoie de bonusul acesta. Bineînțeles că ar reprezenta o stimulare, deoarece vorbim despre o situație de risc maxim, în care personalul medical nu numai că se expune, ci își riscă chiar viața. De aceea consider că ar fi necesară o stimulare, dacă se poate. Însă, la acest moment, ei nu lucrează pentru stimulente, lucrează pentru că știu că trebuie să lucreze și să asiste pacienții care au nevoie de ei", a încheiat dr. Stela Halichidis.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4012 secunde