Spitalele italiene se confruntă cu munți de deșeuri medicale contaminate, pe lângă lupta cu coronavirusul

209
Spitalele italiene se confruntă cu munți de deșeuri medicale contaminate, pe lângă lupta cu coronavirusul - c11864644-1588089770.jpg
Spitalele italiene aflate în prima linie a luptei împotriva coronavirusului se confruntă cu munți de deșeuri medicale potențial contaminate, cum este cazul la Cremona, în Lombardia (nord), unde cantitatea lor s-a dublat în decurs de o lună, informează digi24.ro.


"În raport cu perioada dinaintea pandemiei, cantitatea de deșeuri speciale potențial infectate s-a dublat, chiar triplat. În unele săptămâni, volumul lor s-a triplat. În medie, el s-a dublat", explică Maria Rosaria Vino, responsabilă pentru controlul gestionării deșeurilor la spitalul din Cremona, oraș situat la sud-est de Milano.


"Am cerut societății care elimină deșeurile să-și intensifice ridicările și nu am avut nicio problemă", a adăugat ea.


Conducerea spitalului i-a făcut pe angajații săi să urmeze o instruire rapidă în gestionarea deșeurilor periculoase, cerând fiecăruia să poarte măști, mănuși, ochelari și combinezoane de protecție.


"Riscul a crescut pentru că noi manipulăm deșeuri potențial infectate și colectăm deșeuri care provin de la servicii, dar nu știm exact de unde. Ne-am luat toate precauțiile posibile", a subliniat Luciano Masseroni, un operator tehnic pentru gestionarea deșeurilor.


"Operatorii care se ocupă de eliminarea deșeurilor nu se confruntă cu un risc diferit de cel care exista înaintea pandemiei. Dar noi i-am instruit cum să poarte și să îndepărteze mijloacele de protecție", afirmă Lorenzo Cammelli, director medical al spitalului.


În fiecare serviciu a fost amenajată o sală pentru stocarea acestui tip de deșeuri, unde personalul poate rămâne maximum două ore. Ele sunt adeseori evacuate cu un elevator și printr-o trecere dedicată exclusiv acestei utilizări în subsolul spitalului, de unde sunt transferate spre un depozit exterior.


Aceste deșeuri sunt acolo supuse unui test de radioactivitate și pot rămâne acolo maximum cinci zile. Apoi, o societate externă le transferă și le elimină în altă parte. 


"Operatorii de transporturi găsesc containerul cu deșeuri deja închis. Nu există riscuri suplimentare pentru aceștia", asigură Lorenzo Cammelli.


Lombardia este regiunea italiană cea mai afectată de noul coronavirus, cu 13.500 de morți, adică jumătate din bilanțul național.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8014 secunde