SPIT. Când plătești impozit pentru imobilul pe care l-ai vândut

234
SPIT. Când plătești impozit pentru imobilul pe care l-ai vândut - primacasanew-1461661238.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează contribuabilii care la data de 31 decembrie 2015 aveau în proprietate clădiri, terenuri și mijloace de transport că datorează impozit pentru tot anul 2016, chiar dacă acestea sunt înstrăinate anul curent.


Spre exemplu, dacă în cursul anului 2016, un apartament este vândut altui proprietar, vânzătorul are obligația de a achita integral impozitul datorat în anul curent. 


Totodată, persoanele care dobândesc o proprietate în cursul anului 2016 datorează impozit începând cu data de 1 ianuarie 2017, spre deosebire de anii anteriori când această obligație le revenea cu data de întâi a lunii următoare celei în care achiziționau bunul.
"De asemenea că, în conformitate cu prevederile Codului fiscal, pentru înstrăinarea bunurilor este obligatoriu ca vânzătorul să dețină certificatul de atestare fiscală care să ateste plata integrală a obligațiilor datorate la bugetul local, în caz contrar, actele de înstrăinare sunt nule de drept", precizează directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun.


Pentru bunurile aflate în municipiul Constanța, certificatul de atestare fiscală se eliberează de către agențiile fiscale SPIT prin depunerea "Cererii pentru eliberarea unui certificat de atestare fiscală pentru persoanele fizice/juridice privind impozitele, taxele locale și alte venituri la bugetului" împreună cu documentele justificative. Atât formularul, cât și actele ce trebuie anexate se găsesc pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea Persoane fizice/juridice - Documente declarare - Certificat fiscal.
Pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală în 48 de ore se achită suma de patru lei, reprezentând taxa extrajudiciară de timbru, iar pentru eliberarea în 24 de ore se achită 27 de lei, reprezentând: patru lei - taxă extrajudiciară de timbru și 23 lei - taxă de urgență.


Precizăm că certificatele de atestare fiscală sunt valabile 30 de zile de la data emiterii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 31 Martie 2016
Stire din Social : SPIT. Anunț important!
Miercuri, 30 Martie 2016
Stire din Social : Anunț impotant de la SPIT
Pagina a fost generata in 0.4154 secunde