Specialiști constănțeni, prezenți la cel mai important eveniment european pentru diabet

212
Specialiști constănțeni, prezenți la  cel mai important eveniment european  pentru diabet - specialistii-1442510056.jpg

Articole de la același autor

În aceste zile, la Stockholm (Suedia), se desfășoară cea de-a 51-a întâlnire anuală a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului. În cadrul evenimentului, au loc sesiuni științifice pentru personalul medical, expoziția cu aparatură medicală de ultimă generație prezentată de companiile pharma și expoziția asociațiilor de diabet din diverse colțuri ale lumii. Federația Asociațiilor Diabeticilor din România este prezentă pentru prima dată cu un stand propriu, în care este expus proiectul DiaEuro, al persoanelor cu diabet.

În fața celor 16.000 de participanți, România este reprezentată de Cristina Petruț, președinta Asociației Persoanelor cu Diabet din Cluj, coordonatoarea proiectului DiaEuro, și de Liliana Moldoveanu, președinta Asociației Copiilor și Tinerilor cu Diabet din Constanța, "Sweet Land", membre în Comitetul Director FADR.

"Confirmarea că DiaEuro este un proiect de succes a venit și din partea vizitelor oficiale ale președintelui EASD, Andrew Boulton, a președintelui global al Federației Internaționale de Diabet, Sir Michael Hirst, a pre-ședintelui Federației Internaționale de Diabet - Regiunea Europa, Joao Nabais, și a președintelui Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, dr. Ioan Vereșiu. Congresul ne facilitează accesul la informații noi privind diabetul zaharat și posibilitatea de a stabili contacte cu organizații similare din diferite colțuri ale lumii", a declarat președinta "Sweet Land" Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9497 secunde