SOS, Constanța alunecă în mare!

8281
18
SOS, Constanța alunecă în mare! - falezanord57-1331053225.jpg

Articole de la același autor

Falezele Constanței au supraviețuit cu greu iernii dificile de la malul mării. Sunt încă în picioare, deși, prin unele porțiuni, pământul s-a surpat și a luat-o la vale, formând adevărate tobogane. Malurile par că se țin de un fir de iarbă, iar deasupra lor sunt zeci de case, multe dintre ele vile luxoase. În unele locuri, râpa a ajuns până la trotuare.
În cartierul Faleză Nord, chiar de pe mal, privind în stânga și în dreapta se văd cel mai bine pro-porțiile dezastrului. Binecunoscutul "cartier al consilierilor" pare că stă ceva mai bine, căci este protejat de un dig destul de înalt. În rest, pe lateral, falezele sunt exact în bătaia valurilor. Când marea este liniștită, situația pare și ea sub control, însă atunci când valurile încep să bată mai tare erodează direct la baza malurilor.

Lucrări "în dorul Lelii"
La sfârșitul anului trecut, Administrația Bazinală de Apă "Dobro-gea Litoral" a demarat lucrările de consolidare a taluzurilor. Însă acestea au înaintat foarte lent. Chiar și ieri, la ora vizitei noastre, șantierul era pustiu. Niciun muncitor nu se afla în zonă, iar utilajele erau părăsite pe plajă. Din păcate, situația gravă a falezelor nu ne permite să mai pierdem nici măcar o zi și impune intervenția de urgență.
Conform specialiștilor, protecțiile existente la Constanța Nord sunt într-o stare ce variază de la acceptabil la foarte deteriorat și este de așteptat să cedeze în maximum cinci ani. Dar la fața locului se vede clar că sunt porțiuni care abia dacă vor trece peste primăvară. Deocamdată, în Faleză Nord se intervine prin înaintarea către mare cu împietruire. Lucrările sunt realizate cu fonduri de la Uniunea Europeană, prin POS Mediu, Axa Prioritară 5.

Se lucrează doar la blocuri
"Este păcat de zona asta atât de frumoasă că nu fac ceva, astfel încât să devină un loc de pro-menadă. Muncitorii ăștia se fac mai mult că muncesc. În câteva luni, au adus câteva pietroaie, le-au trântit la mal și gata. Ei spun că așa se repară falezele. Păi, aici este nevoie de mult nisip, chiar și de beton armat pentru întărirea malurilor. Ce fac ei aici este așa, ca să se afle în treabă. Dincoace, ăștia de la particulari, care ridică blocul de să ia toată fața și tot soarele, au un spor… Iar cei de la stat au doar spor la stat", ne spune supărat, Mihăiță Deacu, un locatar din zonă. Omul ne arată cu degetul puhoiul de muncitori care lucrează pe șantierul din apropierea plajei, unde se ridică un bloc cu mai multe etaje. Într-adevăr, diferența este foarte vizibilă între cele două șantiere: unul pustiu și altul plin de zel. Rămâne de văzut dacă vor termina blocul înainte să se surpe falezele.



Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Miruna
6 martie 2012
Cta aluneca spre dezastru..cu asemenea primar

desigur in spatele lui mazarica sunt un clan intreg de mafioti si diverse persoane politice ,insa il acuz pe mazarica in calitate de simbol al caracatitei politico-financiaro-interlope care sufoca acest oras si il sugruma prin interesele lor financiare semi infractionale dar in acelasi timp si dezinteresele pt soarta acestui oras!

Mormonul de serviciu
7 martie 2012
A fi,sau-a nu fi-obiectiv!!!

Mirunica!!,dobibocia in care va aflati-va intuneca mintea/judecata.Sa stii matali si alti dobiboci=adepti bishnitzar de TroCoceni,ca :proiectul soselei de coasta ,ar fi rezolvat si cele de care plangeti cu jale-acea alunecare de teren.Multumim din inima DobiBocilor care au bagat toate strambele,pentru a nu se realiza acest lucru(soseaua):Palazu Mic, Jiji l`amorozo, Stranevopsita, si si nu in ultimul rand -guvernului .

carmol
7 martie 2012
Are dreptate ''mormonul'' !

Probabil ca asta era singurul lucru bun care l-ar fi facut hotul de Mazare......dar s-au gasit alti hoti sa blocheze proiectul, Sulfina Barbu si gasca PDL. Soseaua de coasta ar fi rezolvat din start problema alunecarilor de teren !

mai fraierilor
7 martie 2012
constantean

voi chiar nu realizati ca tot ce se intampla in orasul asta sta in pixul mafiei Mazare -Constantinescu ??? ce sens are sa dati vina pe altii care nu sunt la conducerea orasului, si fiti linistiti ca daca vor sa faca deva intadevar si merg unde trebuie se poate rezolva orice cum fac si alti primari PSD-isti.Dar pe drogat nu-l intereseaza decat sa dea vina pe altii pt ceea ce nu este in stare.

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Alt Constantean
7 martie 2012
Mafia Mazare &Nicusor

Mi-a tras Mazare un bloc la numai sapte metri de balconul meu!da, 7 metri!! Blocul care se construieste acum langa City Mall, la giratoriu Toate spatiile verzi mai intinse, din Cta si Mamaia, pe malul ghiolului si nu numai... au fost date, s-au construit blocuri si hoteluri unde vrei si unde nu vrei! Niste ordinari cu totii.

Constanteanu' bucuros
7 martie 2012
Bravos Natura !

Macar natura sa ne faca dreptate ! Nu numai sa se duca la vale viloaiele de neam prost ale consilierilor si jmecherilor care s-au apucat sa construiasca chiar in buza marii,dar sa mature si mizeriile de "terase"si alte pseudo-hoteluri ale consilierilor si acolitilor lui Mazare care au acaparat plajele .Aceste mizerii sunt fabrici de bani neimpozitati care pacalesc turistii fraieri si nu ne aduc nici un ban la buget. In ceea ce priveste "soseaua de coasta"cred ca nu urmareste decat super-imbogatirea celor care au pus mana pe terenuri in mod fraudulos si cu complicitatea hotilor din primarie.Daca o sa publicati lista "proprietarilor"adica a hotilor care au pus mana pe terenurile pe care ar trebui sa se faca "soseaua costala"o sa constatati ca am dreptate ! DSETEAPTA-TE CONSTANTENE !

maria
7 martie 2012
Halal natiune !

Asa e Constanteanule ,natura face dreptate cum stie ea si cand vrea ea ! Dar dreptatea adevarata trebuie sa ne-o facem noi ,iesind in strada Azi e a 52 -a zi de cand iesim in strada si de cand cerem dreptate Daca iti pasa ,vino azi la ora 17 in fata prefecturii ! Spune ca esti Constanteanul anonim si alatura-te noua Da dovada ca esti barbat si patriot adevarat ,tu si cei ce scriu numai pe net ,carora le place sa ramana in spatele cortinei te asteptam

MIRUNA
7 martie 2012
Pe langa daramaturi, gropi de gunoi,cladiri prabusite, structura de rezistenta a orasului facuta praf ,mai avem gramezi de maidanezi in Cta ''multumita'' domnului pirmar Mazare mun. CTA E CAMPION LA CAINI PE CAP DE LOCUITOR IN ROMANI

ce atatea discutii ,atata palavrageala si induiosari pt niste animale care au muscat zeci de mii de romani ;de 20 ani politicienii isi bat joc de cetatenii ROMANIEI isi bat joc sistematic prin diverse metode ,una e lasarea a sute de haite si mii de maidanezi(animale periculoase) pe strazile tuturor oraselor si comunelor in toate tarile civilizate (si nu doar ,chiar si in tari africane sau asiatice)cainii care nu au stapan si nu sunt legati sau intr-un adapost sunt euanasiati ;doar in INDIA ,PAKISTAN SAU BANGLADESH MAI VEZI CAINI PE STRAZI!dar probabil asta e idealul unor romani primitivi care isi doresc caini pe strazi si langa blocurile si institutiile si curtile instituiiilor statului si curtile a diverse firme si peste ttot vezi javre maidaneze!....alooo,mazare!??!?

MIRUNA
7 martie 2012
PT PESEDISTUL Mormonul de serviciu azi, ora 04:49 -FA C CEVA PE RAZBOAILE VOASTRE PESEDEILOR SI PEDELEILOR

Cretinilor MAFIOTI ,SECURISTI SI NEOCOMUNISTI ,nu prIcepeti ca pe noi cetatenii nu ne intereseaza razboaiele voastre ,hiene politice ce ati sfasiat si parazitat 20 ani de zile corpul poporuluio roman ...??!/ nu pricepi, bai rex, bai javra pesedista cu zeci de nickuri ,ca nu toti cei care scriu impotriva lui MAZARE sunt de la pedelisti? nu sunt pedelista, bai javra pesedista dar scuip cu sila peste primarul mazariche care a distrus orasul...si ca sa fim obiectivi, javra pesedista, mormonul de serviciu ex REX...mazarica si co(nstantinescu), v-as lega de un lemn alaturi de ELENA UDREA si alti pesedisti si pedelisti si v-as arunca in mare prin ''razboiul''' vostru ,ati distrus peninsula si nenumarate vestigii si situri arheologice ale Tomisului si altor locuri istorice ale DOBROGEI MAI NOI DISTRUGETI SI STRUCTURA DE REZISTENTA A ORASULUI PRIN AMBITIILE DE A VA FACE IN CIUDA UNII ALTORA!

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9346 secunde