Șomerii vor să se reprofileze și să devină lucrători în comerț

153
Șomerii vor să se reprofileze și să devină lucrători în comerț - someriisursaworkingmarketagency-1582755301.jpg
Luna trecută, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională organizate la nivelul întregii țări, 606 persoane. Dintre acestea, 477 sunt șomeri, 91 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. Restul de 38 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.


În ceea ce privește participarea șomerilor la cursurile de formare profesională, cel mai ridicat interes pentru astfel de programe s-a înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta peste 45 de ani. În funcție de nivelul de studii al șomerilor participanți la cursurile de formare profesională, cei mai mulți cursanți, 275 persoane au studii profesionale, liceale sau postliceale, urmați de cei cu studii primare și gimnaziale și cei cu studii superioare. 


Principalele meserii/ocupații, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru șomeri în luna ianuarie sunt: lucrător în comerț, operator introducere, validare și prelucrare date, agricultor în culturi vegetale și crescător de animale, inspector (referent) resurse umane, agent de securitate etc.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3726 secunde